256 συμμετοχές στον 1ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Δεξιοτήτων Σκέψης για παιδιά Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού


Το Σάββατο 5 Μαρτίου, 2016, πραγματοποιήθηκε στην Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ με τεράστια επιτυχία ο 1ος  Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης από τον  οργανισμό Ανάπτυξης Χαρισματικότητας «Ερατοσθένης».

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είχαν όλοι οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Τάξης Δημοτικού. Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού υπήρξαν 256 συμμετοχές.

Το δοκίμιο του διαγωνισμού  μέτρησε την ικανότητα των μαθητών να επιλύουν προβλήματα λογικο-μαθηματικής, γλωσσικής και οπτικής-χωρικής νοημοσύνης και να παίρνουν αποφάσεις αξιοποιώντας δεδομένα και ενεργοποιώντας διάφορες δεξιότητες σκέψης. Το δοκίμιο δεξιοτήτων σκέψης αποτελούνταν από 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Παραδείγματα ασκήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.eratosthenis.com.

Οι συμμετέχοντες, που  συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στο κάθε επίπεδο, θα βραβευτούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 7:15μ.μ στη Σχολή ΦΟΡΟΥΜ.

Για περισσότερες πληροφορίες και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  www.eratosthenis.com




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










129