«Αλλαγή»: Πρόταση 9 σημείων » για την Ασφάλεια και Υγεία στον χώρο της Εκπαίδευσης


Mε ανακοίνωσή της η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» αναφέρει:

Μετά τον άδικο χαμό του δεκάχρονου μαθητή στη Λάρνακα και τα αυξημένα κρούσματα βίας που σημειώθηκαν σε βάρος καθηγητών και μαθητών, επανήλθαν στο προσκήνιο τα θέματα της Ασφάλειας και Υγείας στον χώρο της Εκπαίδευσης. Τα θέματα αυτά είναι πολύ σοβαρά και σημαντικά, τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν με νηφαλιότητα, χωρίς εντάσεις και υπερβολές:

Στο πλαίσιο αυτό προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της διαχείρισης των θεμάτων της ασφάλειας και υγείας, αλλά και της αντιμετώπισης της μαθητικής παραβατικότητας εισηγούμαστε τα εξής:

  1. Την ουσιαστική αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών ψυχολόγων με στόχο να φθάσουμε σε μια λογική και αποδοτική αναλογία εκπαιδευτικών ψυχολόγων και μαθητών.
  2. Οι Σχολικές Εφορείες θα πρέπει να αποκτήσουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τεχνοκρατικές υπηρεσίες στον τομέα του ελέγχου της ασφάλειας της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών εγκαταστάσεων. Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να πραγματοποιείται ανά εξάμηνο και σίγουρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
  3. Άμεση βελτίωση της φύλαξης των σχολικών μονάδων με την ενίσχυση της περίφραξης των, με στόχο να αποτρέπει την είσοδο εξωσχολικών σε αυτές.
  4. Την αναβάθμιση της επιμόρφωσης των καθηγητών Φυσικής Αγωγής στα θέματα των Πρώτων Βοηθειών. Η επιμόρφωση αυτή θα πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις νέες μεθόδους στον τομέα της όλης διαχείρισης των θεμάτων των Πρώτων Βοηθειών.
  5. Εισαγωγή του μαθήματος των Πρώτων Βοηθειών στις Τεχνικές Σχολές, όπως αυτό διδάσκεται στο Γενικό Λύκειο. 
  6. Καλούμε την Πολιτεία να προχωρήσει στην πρόσληψη εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής στη Δημοτική Εκπαίδευση, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και θα διαχειρίζονται τα θέματα της παροχής των Πρώτων Βοηθειών.
  7. Ενίσχυση του αριθμού των καθηγητών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής με στόχο να υπάρχουν δύο καθηγητές ΣΕΑ στον λυκειακό κύκλο και ένας εξολοκλήρου στον γυμνασιακό κύκλο.
  8.  Διορισμός σχολικών βοηθών/παιδονόμων σε όλα τα σχολεία που θα έχουν την ευθύνη της επίβλεψης και δημιουργικής απασχόλησης
  9. Το Υπουργείο Παιδείας να ασφαλίσει τους εκπαιδευτικούς όταν ασκούν τα καθήκοντα τους εντός της σχολικής μονάδας και όταν βρίσκονται εκτός σχολικής μονάδας σε διατεταγμένη υπηρεσία».



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










97