Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο: Διαλείμματα δωρεάν αγκαλιών: Ένα φιλμάκι για την ψυχική υγεία και ανθεκτικότητα


Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία!

Το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας παρουσιάζει ένα φιλμάκι που θα σας κάνει να σκεφτείτε πόσο σημαντική είναι η αγκαλιά στην ψυχική μας υγεία.

Η ιδέα των δωρεάν αγκαλιών ξεκίνησε ως ένα πρωτότυπο “κοινωνικό πείραμα” στο σχολείο μας πριν δύο με τρεις μήνες. Ωστόσο, η ιδιαιτερότητα του σχολείου μας, με μαθητές από 39 διαφορετικές χώρες, άρα και διαφορετικές κουλτούρες, μας γεννούσε αμφιβολίες για το αν θα πετύχουμε τον στόχο μας.

Στο φιλμάκι μας, μπορείτε να δείτε ένα δείγμα της αυθόρμητης ανταπόκρισης των μαθητών μας στις αγκαλιές, αφού δεν γνώριζαν ποια μέρα θα γίνει η βιντεογράφηση.

Η σημασία της αγκαλιάς για πολλούς ανθρώπους είναι ιδιαίτερη. Όπως είπε κάποιος από τους μαθητές μας, "Όλοι έχουμε προβλήματα, αλλά το να βλέπεις κάποιον σκυθρωπό να χαμογελά έστω και για μια στιγμή, το κάνει να αξίζει κάθε φορά».

Μαζί με τη "partner mou in crime", Λουκία Αγγελή, υλοποιήσαμε την ιδέα μας γυρίζοντας αυτό το φιλμάκι που δείχνει όντως την ανάγκη των παιδιών αλλά και των μεγάλων να δεχθούν ή να δώσουν μια αγκαλιά.

Στο σχολείο μας, η αγκαλιά σημαίνει πολλά! Σημαίνει, σε αποδέχομαι γι’ αυτό που είσαι, με τη διαφορετικότητα σου, την κουλτούρα σου, τον πολιτισμό σου. Σημαίνει “μοίρασμα”, ανταλλαγή συναισθημάτων και αποδοχή του “άλλου”, του αλλοεθνή, του αλλόθρησκου, του αλλοδαπού. Η αγκαλιά συμβάλλει στην ψυχική ανθεκτικότητα και προάγει την Ψυχική Υγεία!

Η κίνηση μας αυτή είναι αφιερωμένη στη συνάδελφο και φίλη, Ριάνα Ξιούρου που μας άφησε νωρίς...

Κάντε κλικ για να παρακολουθήσετε το φιλμάκι μας και να αισθανθείτε τη ζεστασιά μιας αγκαλιάς!

https://youtu.be/EVsnA-ez22E?si=ubD1XywyqN2n-Vu1

Καλή θέαση!

Πέτρη Δανιήλ, Καθηγήτρια Αγωγής Υγείας
Λουκία Αγγελή, Φιλόλογος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










985