Στο παρά η πέντε η συμμετοχή του Γυμν. Θεοσκέπαστης στην Αργεντινή


Για παραλαβή των παγκόσμιων βραβείων για τον «Δον Κιχώτη»

Μετά από πολλές προσπάθειες έγινε τελικά κατορθωτό και χθες επρόκειτο να αναχωρήσει με προορισμό τη μακρινή Αργεντινή διμελής αντιπροσωπεία από το Γυμνάσιο Παναγίας Θεοσκέπαστης Πάφου, για να παραλάβει τα δύο παγκόσμια βραβεία που κέρδισε το σχολείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό.

Τελικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πρόσφερε το ποσό των 2,000 ευρώ ενώ άλλες 2,000 ευρώ πρόσφερε ο ΟΠΑΠ Κύπρου. Έτσι αποφασίστηκε να μεταβούν στο Μπουένος Άιρες οι δύο εκπαιδευτικοί (η φιλόλογος Ευδοκία Πέτρου και ο καθηγητής Πληροφορικής Κωνσταντίνου Γεωργίου), υπό την καθοδήγηση των οποίων, η ομάδα των δέκα μαθητών εργάστηκε άοκνα και πέτυχε την παγκόσμια αυτή διάκριση.

 Η μεγάλη και λαμπρή τελετή βράβευσης των σχολείων που έχουν επιτύχει στο παγκόσμιο διαγωνισμό, στη κατηγορία τοιχογραφίας, που προκήρυξε η Ισπανική  μη κυβερνητική οργάνωση Ειρήνη και Συνεργασία «Peace and cooperation» ανάμεσα σε μαθητές/μαθήτριες Μέσης εκπαίδευσης με θέμα «Δον Κιχώτης ή η δύναμη της ουτοπίας: Προετοιμάζοντας το μέλλον», θα πραγματοποιηθεί  στις 22 Νοεμβρίου.

Με παρότρυνση του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και με την καθοδήγηση  της φιλολόγου Ευδοκίας Πέτρου μια ομάδα δέκα μαθητών του σχολείου  ηλικίας 13 – 15 χρόνων κατάφεραν κατά το χρονικό διάστημα από 17 Ιανουαρίου  μέχρι 12 Μαρτίου 2016 να μεταμορφώσουν ένα τοίχο του σχολείου τους σε μια εντυπωσιακή τοιχογραφία με θέμα τον Δον Κιχώτη. Ακολούθως με την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής Κωνσταντίνου Γεωργίου ετοιμάστηκε το βίντεο με φωτογραφικό υλικό από αρχή μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της τοιχογραφίας, με κείμενα και μουσική επένδυση. Με το 11λεπτο αυτό βίντεο  το Γυμνάσιο Θεοσκέπαστης έλαβε μέρος στο διαγωνισμό και πέτυχε δύο παγκόσμια βραβεία, τόσο για την τοιχογραφία που δημιουργήθηκε μέσα από μια ομαδική εργασία όσο και για την όλη παρουσίαση του έργου και του σχολείου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177