Προοδευτική ΚΦ: Προκλητικές αναφορές του Γ. Τάσου για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη


«Σε προκλητικές αναφορές για το Φοιτητικό Κίνημα προχώρησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γεώργιος Τάσου. Στην συνεδρία της Επιτροπής παιδείας της Βουλής την 29/10/2013, όπου συζητιόταν το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους φοιτητές, ανέφερε «ότι ξένοι φοιτητές στα ιδιωτικά πανεπιστήμια κάνουν ιδιωτικές ασφάλειας, με ένα ύψος 165 ευρώ και είναι αυτό που και οι Κύπριοι φοιτητές πρέπει να κάνουν στην Κύπρο ή στο εξωτερικό για να καλύπτονται». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική ΚΦ που προσθέτει:  

 

Οι προκλητικές του αναφορές δεν σταμάτησαν εκεί. Στην συνέχεια της συζήτησης σε μια αναφορά του για την κρατική χορηγία, ανάφερε «ότι την παίρνουν οι φοιτητές για να πίνουν καφέ»

Οι αναφορές του αυτές δεν μας εκπλήσσουν καθόλου, αφού αποτελούν τη φυσιολογική συνέχεια των νεοφιλελεύθερων επιλογών που ακολουθεί ο ΔΗΣΥ σε όλα τα θέματα. Της φιλοσοφίας που θέλει όλα να αντιμετωπίζονται με τη λογική του προϊόντος, όλα να θυματοποιούνται στο βωμό του κέρδους. Η κάθε ανάγκη να μετατρέπεται σε εμπόρευμα και να προσφέρεται στον άνθρωπο με απώτερο σκοπό το κέρδος.

Προφανώς, το σύγχρονο για την κοινωνία, που τάχα υπερασπίζεται ο ΔΗΣΥ και τα παρακλάδια του, καμία σχέση δεν έχει με μια κοινωνία αντάξια στο μπόι των ανθρώπων, αλλά είναι μια κοινωνία βάρβαρη που θα έχει τους πολίτες της εξαθλιωμένους.

Διερωτόμαστε:

  1. 1.    Γιατί αυτά δεν τα βλέπουν τα «αυτόνομα» στελέχη της Πρωτοπορίας;
  2. 2.    Γιατί δεν τα βλέπουν οι νέοι της Πρωτοπορίας με τις κρυστάλλινες θέσεις και το ξεκάθαρο όραμα για τους νέους;
  3. 3.    Γιατί αυτή η επιλεκτικότητα και η κάλυψη για αυτά τα κορυφαία ζητήματα που αφορούν άμεσα τους φοιτητές;
  4. 4.    Γιατί δε ρωτάνε στο ΔΗΣΥ, τους φοιτητές και τις οικογένειες τους, για το πως αξιοποιούν τη φοιτητική χορηγία;
  5. 5.    Γιατί δεν ρωτάνε τους φοιτητές και τις οικογένειες τους αν μπορούν να αντέξουν τα 165 ευρώ για ιδιωτική ασφάλιση για να έχουν δικαίωμα στην υγεία, ειδικά σήμερα, μετά την λυσσαλέα επίθεση στους μισθούς και στα δικαιώματα της εργασίας;
  6. 6.    Γιατί δεν ρωτάνε τους φοιτητές παιδιά των ανέργων αν μπορούν να πληρώσουν και πόση σημασία έχει για αυτούς η ομολογουμένως, κουτσουρεμένη φοιτητική χορηγία;

Χωρίς αυτή, μεγάλη μερίδα φοιτητών δε θα μπορούσε να αγοράσει βιβλία, υλικά που χρειάζονται για τη διεξαγωγή ενός μαθήματος. ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ.

Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Τάσου και τον ΔΗΣΥ ότι αυτοί που παίρνουν χορηγία, είναι αυτοί που έχουν χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.

Για την Προοδευτική είναι ξεκάθαρο ότι οι βουλευτές τους ΔΗΣΥ στη Βουλή εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι στη Βουλή για να διαλύσουν το κοινωνικό κράτος και να παραδώσουν τα πάντα στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Να πλουτίσουν περισσότερο οι λίγοι, και να εξαθλιωθούν  οι πλατιές μάζες του λαού και τα παιδιά τους.

Για εμάς η υγεία και η παιδεία αποτελούν κοινωνικό αγαθό, και πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτή όλοι ανεξαρτήτου κοινωνικοοικονομικής κατάστασης. Αν κάποιοι νοσταλγούν άλλες εποχές για να μπορούν να χειραγωγούν τη συνείδηση των ανθρώπων, εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα, θα δώσουμε τον αγώνα μας να μη περάσουν.

Καλούμε το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και όλες τις παρατάξεις να σηκώσουμε μαζί το βάρος της προάσπισης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας». 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










114