Μονάδα ειδικής αγωγής στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου


Σ’ ένα σοβαρό βήμα στο χώρο της ειδικής αγωγής προχώρησε το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου με στόχο στην ένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο κανονικό σχολείο. Πρόκειται για τη δημιουργία ειδικής μονάδας με την αναγκαία υποδομή και τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να καλύπτει πλήρως τις σχολικές  ανάγκες των παιδιών με ειδικές ικανότητες που φοιτούν σήμερα στο συγκεκριμένο σχολείο. Μια από τις αίθουσες του σχολικού κτιρίου χρησιμοποιήθηκε προς το σκοπό αυτό.

Η διευθύντρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Γιωργούλλα Φλουρή μιλώντας στο Paideia-Νews ανάφερε ότι η δημιουργία της ειδικής μονάδας, αποτελεί πρωτοβουλία της προηγούμενης διεύθυνσης του σχολείου και υλοποιήθηκε με την έμπρακτη οικονομική βοήθεια και αγάπη των μελών της διαχειριστικής επιτροπής της διαθήκης του μακαριστού ευεργέτη της Πάφου Χριστόδουλου Πετρίδη.

Στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ειδική μονάδα αφού στο παρελθόν, κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή προσέκρουσε στο οικονομικό πρόβλημα.

Απλόχερα οι διαχειριστές της διαθήκης του μακαριστού  Χριστόδουλου Πετρίδη στάθηκαν δίπλα στο σχολείο και ανέλαβαν όλα τα έξοδα που ανήλθαν στις 8.000 ευρώ ,περίπου, για την δημιουργία της αναγκαίας υποδομής σε μια από τις αίθουσες του σχολικού κτιρίου. Παράλληλα στη μονάδα έχει τοποθετηθεί  ο απαραίτητος εξοπλισμός, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας για κάθε παιδί, διαδραστικός πίνακας, τροχοκαθίσματα  για όσα παιδιά τα έχουν ανάγκη και γενικά όλα όσα χρειάζονται για την εκπαίδευση των παιδιών.

Και το πλέον συγκινητικό, τόνισε η κ. Φλουρή, είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί δήλωσαν πρόθυμοι σε περίπτωση που τα επόμενα χρόνια παρατηρηθεί οποιαδήποτε ανάγκη τότε οι ίδιοι θα αναλάβουν τα έξοδα για επέκταση της μονάδας.

Τα εγκαίνια της ειδικής μονάδας θα εγκαινιάσει την ερχόμενη Τρίτη 25 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










198