Μ. Σολομωνίδης προς εκπαιδευτικούς Δημοτικής: Είστε καθοδηγητές και πρότυπα για τους μαθητές σας


  Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης  Μορφάκης Σολομωνίδης απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Προς όλους τους Διευθυντές και Διευθύντριες

Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου, Αμμοχώστου

Φίλες και Φίλοι συνεργάτες,

Η 11η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μιας νέας σχολικής χρονιάς γεμάτης με όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δε θα μείνει μόνος. Η συνεργασία των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των λειτουργών της δημοτικής εκπαίδευσης, των διευθυντών και του διδακτικού προσωπικού των σχολικών μας μονάδων αλλά και των γονέων είναι δεδομένη. Κοινή μας προσπάθεια είναι η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας, στα παιδιά που η πολιτεία και οι γονείς εμπιστεύονται στα χέρια σας για να τους μεταλαμπαδεύσετε γνώσεις, δεξιότητες, ιδανικά και αξίες. Όλοι μαζί θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιωθούμε στο μέγιστο βαθμό.

Το κράτος δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη συνεισφορά των εθελοντών. O εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας. Ο Εθελοντισμός είναι ο δείκτης τού πολιτισμού μιας χώρας!

Στο νέο, λοιπόν, ξεκίνημα όλων μας, στο δρόμο της γνώσης και της προόδου, στεκόμαστε με ελπίδα, κέφι, αισιοδοξία, ευγένεια, καλή συμπεριφορά και στόχους, προσπαθώντας να οικοδομήσουμε μια χρονιά σημαντική και εποικοδομητική σ’ ένα Σχολείο που βασίζεται σε αξίες, αρχές, ήθος, εφόδια και γνώσεις που μεταδίδονται όχι μόνο με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά και μέσα από τις νέες τεχνολογίες.

Η κοινωνία εμπιστεύεται σε σας ό,τι πολυτιμότερο έχει, τα παιδιά της. Ως κύριοι φορείς της Παιδείας, είστε καθοδηγητές και πρότυπα για τους μαθητές σας. Προσπαθήστε να τους εμπνεύσετε, να τους κάνετε να αγαπήσουν το σχολείο και τα μαθήματά τους, να γίνουν σωστοί άνθρωποι. Είμαι βέβαιος ότι με την προσήλωση στο λειτούργημά σας, την κατάρτιση, την εργατικότητα, τον ζήλο και την υπομονή σας, θα συμβάλετε αποφασιστικά στην πρόοδο των μαθητών μας και της κοινωνίας μας.

Καλή δύναμη και Καλή σχολική χρονιά!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










198