Καλό σου ταξίδι φίλε Κυριάκο Παπαβασιλείου


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ*

   Να περιγράψει κανείς την προσφορά ενός ευσυνείδητου και εργατικού εκπαιδευτικού, που υπηρέτησε την εκπαίδευση τα δύο τρίτα της ζωής του, δεν είναι εύκολο. Σαράντα, σχεδόν, χρόνια προσφοράς στα σχολεία. Η πείρα που απέκτησε ως εκπαιδευτικός, η αγάπη του για τους μαθητές και τους συναδέλφους του και τα χαρίσματα που διέθετε ως άνθρωπος, τον έκαναν να ξεχωρίζει.

   Ο Κυριάκος Παπαβασιλείου ταύτισε το όνομά του με την Τεχνική Εκπαίδευση και την Τεχνική Σχολή Μακάριος Γ΄, σχολείο στο οποίο υπηρέτησε για 30 σχεδόν χρόνια, από την πρώτη μέρα έναρξης της λειτουργίας της, το 1981. Έφτασε μέχρι τη θέση του Διευθυντή Σχολείων Τεχνικής Εκπαίδευσης, θέση που υπηρέτησε με πάθος, εργατικότητα και ευσυνειδησία για τέσσερα συνεχή χρόνια, στη Β΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού. Αγαπήθηκε από τους συναδέλφους και συνεργάτες του γιατί ήταν ανθρώπινος, φιλικός, συμπονετικός και είχε κάτι να προσφέρει σε όλους. Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, έχουν κάτι θετικό να πούνε για όλα τα χαρίσματα που τον διέκριναν.

   Το γνήσιο ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση συνεχίστηκε μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του, κατά τις οποίες εργαζόταν σκληρά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να διεκπεραιωθούν αποτελεσματικά όλες οι εργασίες οργάνωσης και προγραμματισμού του Σχολείου. Ποτέ του δεν επέτρεψε προχειρότητες και καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των καθηκόντων του. Πίστευε στην προσφορά της Τεχνικής Εκπαίδευσης, στον ρόλο που καλείτο να διαδραματίσει στην κυπριακή κοινωνία και είχε ολοκληρωμένη άποψη για τη βελτίωση της προσφερόμενης εκπαίδευσης στις Τεχνικές Σχολές.

   Αγαπητέ μου φίλε Κυριάκο, όσοι σε γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί σου μπορούν να αναφέρουν πολλά για τα χαρίσματά σου, τα θετικά στον χαρακτήρα σου και την αγάπη σου για τον άνθρωπο. Θεωρώ ότι αποτελείς το καλύτερο παράδειγμα και την καλύτερη απάντηση σε όσους αβασάνιστα και ισοπεδωτικά κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων μας.

Ο άδικος και πρόωρος χαμός σου έχει κάνει τους φίλους και συνεργάτες σου να νιώθουν φτωχότεροι γιατί αυτά που μας δίδαξες με τις πράξεις και τα παραδείγματά σου είναι πολλά. Γἰ αυτά και άλλα πολλά θα έχεις πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

   Αιωνία σου η μνήμη.

*Διευθυντής Τεχνικής Σχολής Μακάριος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










235