Ικανοποίηση Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων για απόφαση της Βουλής


Με ανακοίνωσή του, τo  Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων χαιρετίζει την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων όσον αφορά την τροποποίηση του Κανονισμού 8 των βασικών κανονισμών του περί στοιχειώδους εκπαιδεύσεως νόμου που ψηφίστηκε από τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιούνιο 2017.

Όπως αναφέρει:

«Η νέα υποπαράγραφος αναφέρει ότι κανένα παιδί δεν εγγράφεται σε νηπιαγωγείο εκτός αν έχει συμπληρώσει την ηλικία των 3 χρόνων πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Νοείται ότι για το νηπιαγωγείο Ριζοκαρπάσου στο οποίο υφίστανται ιδιάζουσες συνθήκης, τα νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε ακριτικές κοινότητες, καθώς και οποιοδήποτε νηπιαγωγείο που λειτουργεί σε κοινότητα στο οποίο υφίστανται ιδιάζουσες συνθήκες, ο Υπουργός δύναται να εγκρίνει την κατ΄ εξαίρεση εγγραφή παιδιού το οποίο συμπληρώνει την ηλικία των 3 χρόνων οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Βασική προϋπόθεση για την εγγραφή οποιουδήποτε παιδιού σε νηπιαγωγείο αποτελεί η αυτοεξυπηρέτηση του εκτός εάν πρόκειται για παιδί με ειδικές ανάγκες το οποίο αξιολογήθηκε από την Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, χαιρετίζουμε ένθερμα την πιο πάνω απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων διότι ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της Συνομοσπονδίας μας.

Με την απόφαση αυτή διασφαλίζεται η λειτουργία των ακριτικών δημόσιων νηπιαγωγείων.

Άρα δημιουργείται κίνητρο για τις νέες οικογένειες να παραμένουν στα χωριά τους και να μην καταφεύγουν προς τις πόλεις».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161