Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης διαφωνεί με αποφάσεις Υπουργικού για εξετάσεις


Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της εκφράζει λύπη και δυσαρέσκεια για την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, της Πρότασης για Εξετάσεις Τετραμήνων και Διαχωρισμό των Παγκυπρίων Εξετάσεων και τους Νέους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Δεν αποκλείει επίσης τη λήψη μέτρων.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία εκφράζουμε τη λύπη και την έντονη δυσαρέσκειά μας για την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, της Πρότασης για Εξετάσεις Τετραμήνων και Διαχωρισμό των Παγκυπρίων Εξετάσεων και τους Νέους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

Ο Υπουργός Παιδείας, παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι θα διαβουλευτεί με τους Οργανωμένους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς, προτού προχωρήσει και καταθέσει την Πρόταση στο Υπουργικό, δυστυχώς προχώρησε χωρίς καμία διαβούλευση. Και παρά τις εκκλήσεις για διαπραγμάτευση, ο κος Υπουργός αγνόησε και τους Εκπαιδευτικούς και του Γονείς και προχώρησε. Το ίδιο ακριβώς συνέβηκε και με τους Κανονισμούς. Ενώ συμμετέχουμε στην Επιτροπή για τους Κανονισμούς, ενώ τόσο εμείς όσο και οι εκπαιδευτικοί είχαμε εκφράσει τις διαφωνίες μας σε κάποια θέματα, ο κος Υπουργός πήρε στο Υπουργικό τους Νέους Κανονισμούς χωρίς να ενημερώσει ποια η τελική τους μορφή.

Γιατί συζητούσαμε δύο χρόνια για τους Κανονισμούς και ένα και πλέον χρόνο για την Πρόταση; Γιατί ζητήθηκαν οι απόψεις μας (σε ασφυκτικά μάλιστα χρονοδιαγράμματα); Αφού σε τελική ανάλυση, αγνοήθηκαν οι απόψεις τόσο των Εκπαιδευτικών, όσο και των Γονιών και ο κος Υπουργός προχωρά ακάθεκτος στην εφαρμογή των Κανονισμών και της Πρότασης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η σημερινή εξέλιξη μας λυπεί ιδιαίτερα. Το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργικό, αγνόησαν τόσο τους Οργανωμένους Γονείς όσο και τους Εκπαιδευτικούς που ζήτησαν να συζητήσουν σοβαρά και υπεύθυνα τις 2 προτάσεις, προτού γίνουν άλλα διαβήματα.

Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία θέλουμε να ενημερώσουμε τους γονείς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, ότι θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα παιδιά και το δημόσιο σχολείο. Επιθυμούμε επίσης να ενημερώσουμε τους λειτουργούς στα ψηλά δώματα του Υπουργείου, ότι στην προσπάθεια μας να διασφαλίσουμε το καλό των παιδιών μας και του δημόσιου σχολείου, δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, μη αποκλείοντας και την παρεμπόδιση της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ή και όποιων άλλων μέτρων κρίνουμε ως απαραίτητα.

Καλούμε τον κο Υπουργό, έστω και αν έχουν περάσει από το Υπουργικό, να μην προχωρήσει στην κατάθεση των 2 Προτάσεων στη Βουλή και να αρχίσει ουσιαστικό διάλογο για συζήτηση των διαφωνιών και εισηγήσεων των εταίρων της Παιδείας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για άμεση εφαρμογή τους. Η διαβούλευση θα επιφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα επιτρέψει τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά να εφαρμοστούν οι ορθότερες και δικαιότερες λύσεις για το καλό των παιδιών μας.

Στην αντίθετη περίπτωση τον καθιστούμε απόλυτα υπεύθυνο για τις όποιες επιπτώσεις θα έχει η συνέχιση της ίδιας τακτικής εκ μέρους του και εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε επίσης τους Βουλευτές μας να μελετήσουν σοβαρά τις προτάσεις και να λάβουν υπόψη τις διαφωνίες και εισηγήσεις όλων των Εταίρων, προτού προχωρήσουν σε αποφάσεις που πιστεύουμε θα βλάψουν το μέλλον των παιδιών μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










162