Γονείς Δημοτικής: Ικανοποίησή για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού Παιδείας


 Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2016 στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συνάντηση αντιπροσωπείας της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή και Λειτουργούς του γραφείου του.

Ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει:

«Την Παγκύπρια Συνομοσπονδία εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κα Μαρία Σάββα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λευκωσίας κος Χαράλαμπος Διονυσίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεμεσού κος Σωτήρης Χριστοφή, ο Πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Κερύνειας κος Κώστας Κυπρής, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λευκωσίας κος Μορφάκης Σολομωνίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμμοχώστου κος Χαράλαμπος Γεωργίτσης και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Λεμεσού κος Μάριος Χ’’Ττοφή.

Στη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους Οργανωμένους Γονείς για τα κυριότερα θέματα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, αναφέροντας παράλληλα ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει όποια ζητήματα παρουσιαστούν. Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς σε θέματα στελέχωσης και ανέφερε ότι είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο κ. Καδής ενημέρωσε τους Γονείς για τις πρακτικές που θα υιοθετηθούν το 2016-17 καθώς και στη συνέχιση των υφιστάμενων. (βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, επιμόρφωση, ευαισθητοποίηση κατά του ρατσισμού κλπ) Ανέφερε επίσης,  ότι με τη συμβολή των Γονέων, λαμβάνοντας υπόψη και τις δικές τους εισηγήσεις, στόχος είναι η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Από πλευράς τους οι Οργανωμένοι Γονείς ευχαρίστησαν τον Υπουργό Παιδείας για την εποικοδομητική ενημερωτική αυτή συνάντηση και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού Παιδείας σε θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης.

Παράλληλα εκφράστηκε και η ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι τεκμηριωμένες θέσεις που είχαν οι οργανωμένοι γονείς, οι οποίες συζητήθηκαν σε προηγούμενες συναντήσεις, όπως η μείωση των περιστατικών παραβατικότητας στα σχολεία, βρήκαν ανταπόκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Ταυτόχρονα επαναβεβαιώθηκε το γεγονός ότι οι οργανωμένοι γονείς είναι έτοιμοι να καταθέσουν τις απόψεις τους μεταξύ άλλων σε θέματα όπως η αξιολόγηση  Μαθητή / Σχολείου / Εκπαιδευτικών, αναλφαβητισμού, θέματα πειθαρχίας και αποκλίνουσας συμπεριφοράς.

Όσον αφορά το θέμα της υλικοτεχνικής υποδομής, συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών μονάδων, που απασχολεί έντονα τους γονείς, τόσο η Πρόεδρος όσο και τα μέλη της Συνομοσπονδίας ευχαρίστησαν επίσης για την άριστη συνεργασία και αλληλοενημέρωση που υπάρχει με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, όπου ανταποκρίνονται άμεσα για επίλυση προβλημάτων που παρουσιάζονται στα σχολεία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










157