Άδοξο τέλος είχε η συνάντηση ΟΕΛΜΕΚ-Καδή


Ποια η νέα εικόνα με τους αδιόριστους  

 Άδοξο τέλος είχε η συνάντηση της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή που είχε επίκεντρο το θέμα των αδιόριστων εκπαιδευτικών. Η Γραμματεία αποχώρησε με έντονες διαφωνίες και όρισε έκτακτη συνεδρία του ΚΔΣ την ερχόμενη Πέμπτη στις 10 το πρωί.

Όπως μας δήλωσε στο Paideia-News o Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας:

Ο  Υπουργός ανέφερε ότι οι αδιόριστοι μειώνονται από 40 σε 27. Επαναδιορίζονται 9 εκπαιδευτικοί ως εξής: Τέχνης 2 από τους 11, Οικιακής Οικονομίας 1 από τους 4, Χημικοί 2 από 6, Γυμναστές 4 απο τους 7. Επίσης με κάποιες άλλες ενέργειες ενδεχομένως να επαναδιοριστούν άλλοι 4 ενώ σε μια δεύτερη προσπάθεια να επαναδιοριστούν άλλοι 5, οπόταν θα μείνουν 22 αδιόριστοι.

Η Γραμματεία της Οργάνωσης άρχισε τις επαφές της με συνάντηση με τον Υπουργό και ακολούθησε συνάντηση με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Κυπριανό Λούη. Στη συνάντηση έγιναν κάποιες εισηγήσεις από την Οργάνωση. Ακολούθησε νέα συνάντηση με τον Υπουργό, στη διάρκεια της οποίας υποβάλαμε τις εισηγήσεις μας που δεν επηρέαζαν την ποιοτική διδασκαλία. Το Υπουργείο υπαναχώρησε από τις θέσεις που είχαμε αρχικά συμφωνήσει και που προέβλεπαν νέες θέσεις.

Αντί τούτου υπέβαλε τρεις νέες εισηγήσεις για τον ερχόμενο χρόνο σε αριθμό σχολείων:  

Α) Κατάργηση προγράμματος αναλφαβητισμού στη Β΄ Γυμνασίου.

Β) Ανάθεση πρακτικών του καθηγητικού συλλόγου στον Βοηθό Διευθυντή.

Γ) Να μειωθούν από δυο σε μια, οι ώρες του υπεύθυνου τμήματος.

Η ΟΕΛΜΕΚ αντέδρασε απέρριψε και  τις 3 υπουργικές προτάσεις και αποχώρησε».  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










118