1ο βραβείο για το Γυμνάσιο Λινόπετρας στον Παγκύπριο Διαγωνισμό «Έρευνα από Μαθητές 2017»


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Γυμνασίου Λινόπετρας στον 8οΠαγκύπριο Διαγωνισμό «Έρευνα από Μαθητές 2017» που διοργάνωσε και φέτος το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπό την αιγίδα του Υ.Π.Π. Η ομάδα του σχολείου απαρτιζόμενη από τους μαθητές της Γ΄ τάξης Γεωργίου Δέσποινα, Ιακώβου Παναγιώτη, Μοδέστου Αλέξανδρο, Νικολάου Γεωργία και Νιόκκα Φωτεινή και υπό την καθοδήγηση της Μαθηματικού Μαρίας Γεωργίου και του Φιλόλογου  Γιαννάκη Σκούλλου κατέκτησε με την ερευνητική εργασία της «Μάθηση δίχως σύνορα»: Εκπαίδευση – Πολιτισμός, γνώση και αλήθεια, το 1ο βραβείο μεταξύ Γυμνασίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές εργάστηκαν σκληρά και με ζήλο ετοιμάζοντας ερωτηματολόγια σχετικά με το θέμα της μελέτης που επέλεξαν, τα οποία, αφού διένειμαν στους συμμαθητές τους, στη συνέχεια τα συγκέντρωσαν, τα ταξινόμησαν και εξήγαγαν τα αποτελέσματα των απαντήσεων παρουσιάζοντάς τα σε στατιστικά διαγράμματα, επεξηγώντας τα, παραπέμποντας παράλληλα σε αντίστοιχες επιστημονικές μελέτες. Η όλη προσπάθεια των μαθητών μας επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού η κριτική επιτροπή απένειμε στους μαθητές μας τo 1ο βραβείο, κερδίζοντας ταυτόχρονα ο κάθε μαθητής που έλαβε μέρος, εκτός από την εμπειρία και μία υποτροφία για το πρώτο έτος σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (€4000 έκαστος). Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 25/04/2017 η ώρα 9.30 στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου.

Το Γυμνάσιο Λινόπετρας συγχαίρει όλη την ομάδα των μαθητών και τους καθηγητές Μαρία Γεωργίου και Γιαννάκη Σκούλλου που μας έκαναν περήφανους με την σπουδαία τους αυτή επιτυχία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










168