Πρώτη προβολή ντοκιμαντέρ «Sanna - Η γλώσσα μας»


Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Αρχείο του ΡΙΚ, η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Sanna -Η γλώσσα μας», που είναι αφιερωμένο στην Κυπριακή Μαρωνιτική Αραβική Γλώσσα (Sanna). 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος, ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής Νίκος Κέττηρος, οι Δήμαρχοι Αγλαντζιάς και Στροβόλου Ανδρέας Κωνσταντίνου και Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, η Επίτροπος Νομοθεσίας κ. Λουίζα Χριστοδουλίδου Ζανέτου, ο Γ.Δ του Υπουργείου Εσωτερικών Δρ Ελίκκος Ηλία, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Γενικός Συντονιστής για θέματα θρησκευτικών ομάδων στο ΥΠΑΝ, Δρ Κυπριανός Δ. Λούης, άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί και μέλη της Μαρωνιτικής κοινότητας.

Στον χαιρετισμό της η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας συνεχάρη τους συντελεστές, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας για τη  διάσωση και την αναβίωση της γλώσσας από το 2010. Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ τόνισε πως ο οργανισμός στηρίζει διαχρονικά τις  θρησκευτικές ομάδες του τόπου και είναι πάντα πρόθυμος να υλοποιήσει δράσεις και συνέργειες με σκοπό την προβολή τους και τη διατήρηση της ιδιαίτερής τους  ταυτότητάς. Με τη σειρά του ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, χαιρέτισε την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, του ΡΙΚ και της Μαρωνιτικής κοινότητας, δίνοντας έμφαση στα πολύ σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τη διάσωση και αναβίωση της Sanna. Τέλος, ο σεναριογράφος Μιχάλης Τερζής μίλησε για τη διαδικασία  παραγωγής του ντοκιμαντέρ και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι συντελεστές του. 

Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ, το οποίο ομολογουμένως άφησε άριστες εντυπώσεις. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος του ΡΙΚ Κώστας Μιχαηλίδης. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1612