Η Μιχαηλίδου ενημέρωσε τους διεθυντές Μέσης για τις αλλαγές στη νέα σχολική χρονιά


Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου συμμετείχε σήμερα στο σεμινάριο για Διευθυντές και Διευθύντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. 

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, η Υπουργός παρουσίασε τις προτεραιότητες και τους στόχους που έχουν τεθεί για τη νέα σχολική χρονιά.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε σχετικά: «Είχαμε σήμερα την καθιερωμένη συνάντηση που γίνεται πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με όλους τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Γυμνασίων, των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών παγκύπρια.

Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η επικοινωνία με τους διευθυντές και τις διευθύντριές μας που είναι οι ηγέτες της σχολικής μονάδας, που είναι οι άνθρωποι που θα υλοποιήσουν τις πολιτικές μας και που ζουν την καθημερινότητα του σχολείου.

Τους ενημερώσαμε για τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν τη νέα σχολική χρονιά που αρχίζει σε λίγες μέρες, τους ενημερώσαμε για τις πολιτικές μας, και για τα μέτρα που έχουμε πάρει, για την άμβλυνση τυχόν προβλημάτων. Ακούσαμε από αυτούς -και αυτό είναι πολύ σημαντικό- τις εισηγήσεις και τα σχόλιά τους για τις πολιτικές μας, τα οποία ήταν πολύ θετικά.

Λόγω της προεργασίας που έγινε, είμαι αισιόδοξη ότι η χρονιά αρχίζει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και αν και όπου αυτά παρουσιαστούν είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Συζητήσαμε τα θέματα της βίας και της παραβατικότητας, τα θέματα της στελέχωσης. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη φοίτηση των μαθητών/τριών και αναλύσαμε το σκεπτικό το οποίο υποβάλλει την άμεση μετάβασή μας, στοχευμένα και με προγραμματισμό, στο σύγχρονο σχολείο, στο πιο μαθητοκεντρικό σχολείο, όπου θα μπορούμε να καλλιεργήσουμε τις ικανότητες και τις δεξιότητες στα παιδιά για να είναι ενεργοί πολίτες», ανέφερε η Υπουργός Παιδείας.

Στη συνέχεια, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σε ερώτηση αναφορικά με τα κλιματιστικά και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για τα απολυτήρια των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία, η Υπουργός Παιδείας σημείωσε: «Για τα κλιματιστικά έχουμε ήδη εξαγγείλει ότι λαμβάνονται μέτρα, ώστε να αρχίσει εγκατάστασή τους στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και με βάση τους όρους ασφάλειας που τίθενται.

Για τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, εξηγήσαμε και συζητήσαμε μαζί με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριές μας την πολιτική μας, η οποία βελτιώνεται για τη φετινή χρονιά με αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας και με την αξιολόγηση των παιδιών αυτών στην ελληνομάθεια».

Ερωτηθείσα για το τι θα έχουν ενώπιον τους οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, επιστρέφοντας στα σχολεία, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε: «Έχουν ήδη από τώρα τον αναλυτικό προγραμματισμό της χρονιάς. Θα έχουν στα χέρια τους, επίσης, εντός των ημερών, και το τι αξιολογείται και πώς ανά μάθημα. Επίσης, έχουν στα χέρια τους ήδη τις εμφάσεις του Υπουργείου και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Άρα έχουν το πλαίσιο εργασίας τους από τώρα και έχουν επίσης την ύλη τους, η οποία είναι ξεκάθαρη, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα φέτος».

 



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4562