Υπ Παιδείας προς Τορναρίτη: Έτσι θα εορτασθούν τα 200 χρόνια Παγκυπρίου


«Προς Βουλευτή Επαρχιακής Περιφέρειας Λευκωσίας

Κύριο Νίκο Τορναρίτη

Έχω οδηγίες να αναφερθώ στην πιο πάνω ερώτησή σας με ημερομηνία 09 Μαρτίου 2011 και να σας πληροφορήσω ότι η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Διευθύντρια του Παγκυπρίου Γυμνασίου για το θέμα των εορτασμών των 200 χρόνων του Σχολείου.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο στις 7 Δεκεμβρίου 2010 και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας και του Συλλόγου Αποφοίτων του Παγκυπρίου Γυμνασίου κατατέθηκαν οι πιο κάτω ιδέες και απόψεις σχετικά με τους εορτασμούς:

* Οι εκδηλώσεις και ιδιαίτερα η κορυφαία εκδήλωση να τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου και ίσως και της Υπουργού Παιδείας της Ελλάδος, αφού το Παγκύπριο είναι ένα από τα αρχαιότερα Σχολεία του Ελλαδικού χώρου.

* Οι εκδηλώσεις μπορούν να περιλαμβάνουν καλλιτεχνική εκδήλωση, θεατρική παράσταση και μάλιστα Αρχαία Τραγωδία, κάτι που χαρακτηρίζει την πορεία του Παγκυπρίου.

* Διοργάνωση Έκθεσης, Φωτογραφίας και έκδοση Λευκώματος.

* Μέσα από τις εκδηλώσεις να προβληθεί η ιστορική πορεία του Σχολείου και ο ρόλος του στην ιστορία του τόπου και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

* Να προβληθεί ο ρόλος της Σχολικής Εφορείας στην πορεία του Παγκυπρίου»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










423