ΑΚΙΔΑ για ΠΟΣ: Το ΥΠΑΝ να αναλάβει τις ευθύνες του


«Αυτό που τα ΠΟΣ και οι Διευθύνσεις τους ζουν σήμερα είναι απαράδεκτο και πρέπει άμεσα να διορθωθεί».

Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ αναφέρει:

«Το ότι επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις της Α.Κί.ΔΑ. για το ενδεχόμενο δημιουργίας σύγχυσης και δυσλειτουργίας οφείλεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι δε λήφθηκαν καθόλου υπόψη οι προειδοποιήσεις επί των δυσμενών δεδομένων και της αδικαιολόγητης καθυστέρησης οριστικοποίησης αποφάσεων, που δημοσιοποιήθηκαν από τη δική μας Κίνηση και στη συνέχεια από την ΠΟΕΔ και άλλους.

Η Α.Κί.ΔΑ. συνεχίζει να παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το όλο θέμα και έχει ζητήσει έκτακτη σύγκληση συνεδρίας του ΔΣ της ΠΟΕΔ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 05/10/2023, στην οποία θα αξιολογηθεί η όλη κατάσταση και θα συζητηθούν περαιτέρω ενέργειες της Οργάνωσης.

Αυτό που τα ΠΟΣ και οι Διευθύνσεις τους ζουν σήμερα είναι απλά απαράδεκτο και πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Οι άνευ νοήματος απαντήσεις που δίνονται από αρμόδιους λειτουργούς πρέπει πάραυτα να αντικατασταθούν με διεξοδικές ενέργειες που θα αποδεικνύουν έμπρακτα την πολιτική στήριξης του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου.

Θεωρούμε πως με τα υφιστάμενα δεδομένα η λειτουργία των ΠΟΣ θα έπρεπε να είχε αναβληθεί για μια βδομάδα έτσι ώστε να διασφαλιστεί πρώτα  ομαλή λειτουργία τους. Η συγκεκριμένη βδομάδα θα μπορούσε να προστεθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Σημειώνεται ότι ο θεσμός κρίνεται πλέον απαραίτητος τόσο εκπαιδευτικά όσο και κοινωνικά και η ανάγκη διατήρησης αλλά και επέκτασής του είναι δεδομένη και επιτακτική. Συνεπώς γίνεται από τον κάθε καλοπροαίρετο παρατηρητή αντιληπτό πόση αναστάτωση θα προκύψει στην καθημερινότητα αλλά και στην προετοιμασία των παιδιών χιλιάδων οικογενειών αν δεν επιλυθεί άμεσα στο πρόβλημα.

Αναμένουμε, γιατί επιβάλλεται εκ των πραγμάτων, την άμεση παρέμβαση της ΥΠΑΝ για να δοθούν ικανοποιητικές λύσεις, με στόχο την ομαλή λειτουργία των Ολοήμερων και τη στήριξη του θεσμού

Συγκεκριμένα επιβάλλεται:

  1. Διόρθωση των όρων μισθοδοσίας των Συμβασιούχων συναδέλφων στα ΠΟΣ κατ’ αντιστοιχία με αυτούς για το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.
  2. Άμεση προκήρυξη των θέσεων με δικαίωμα υποβολής αίτησης για όλους τους αδιόριστους συναδέλφους, μετά τη διόρθωση των όρων μισθοδοσίας.
  3. Οι διαδικασίες αυτές να ολοκληρωθούν άμεσα.
  4. Εκεί και όπου διαπιστώνεται πρόβλημα υποστελέχωσης, άρα κινδυνεύει η ασφάλεια των παιδιών, η λειτουργία των ΠΟΣ αναστέλλεται μέχρι τη Δευτέρα, 09/10/2024.
  5. Να ληφθεί, επίσης, απόφαση, όπως τα ΠΟΣ ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους την Παρασκευή πριν από την τελευταία Τετάρτη Ιουνίου φοίτησης των παιδιών. Αυτό, δε, αν αποτελέσει τη βάση ώστε τα ΠΟΣ από το 2024 – 2025 να ξεκινούν τη λειτουργία του με την έναρξη της φοίτησης των παιδιών.

 

Θέση μας είναι πως η ΠΟΕΔ πρέπει να επιμένει στην εφαρμογή των αυτονόητων ρυθμίσεων όπως περιγράφονται πιο πάνω».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1715