Σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης Παραστάσεων 2024 - 2025 του Σχεδίου Θυμέλη


Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει ότι έχει συσταθεί η Επιτροπή Αξιολόγησης Παραστάσεων (ΕΑΠ), η θητεία της οποίας αρχίζει σήμερα και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2025.

Η ΕΑΠ έχει ως αποστολή την αξιολόγηση της ποιότητας των θεατρικών παραγωγών που ανεβάζουν οι θεατρικοί φορείς, οι οποίοι λαμβάνουν χορηγία μέσω του Σχεδίου ΘΥΜΕΛΗ. Για τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή παρακολουθεί τις παραγωγές και προχωρεί σε αξιολόγηση την οποία υποβάλλει στο Υφυπουργείο Πολιτισμού για περαιτέρω χειρισμό, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Σχεδίου. Κάθε ΕΑΠ διορίζεται για περίοδο δύο ετών.

Η ΕΑΠ απαρτίζεται από εννέα (9) μέλη, τα οποία προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, χωρίς όμως να περιορίζεται σε αυτούς τους τομείς, με επιδίωξη να καλύπτονται όσο το δυνατό περισσότερα προφίλ του κύπριου θεατή. Πέντε μέλη της εκλέγονται απευθείας από τους θεατρικούς φορείς, μέσα από εκλογική διαδικασία που διοργανώνει το Υφυπουργείο Πολιτισμού, και τέσσερα μέλη διορίζονται από την Υφυπουργό Πολιτισμού.

Μετά από εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα 9/2/2024 στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, οι θεατρικοί φορείς εξέλεξαν τα ακόλουθα πέντε άτομα ως μέλη της ΕΑΠ:

  1. Αγησιλάου Γιάννης, Αρχιτέκτονας
  2. Αναξαγόρου Νάτια, Διευθύντρια Τμήματος Πολιτιστικών Υπηρεσιών Δήμου Λεμεσού
  3. Κουρατζής Στέφανος, Φωτογράφος
  4. Μιχαήλ Μαρία, Ηθοποιός
  5. Σοφοκλέους Σοφοκλής, Ιατροδικαστής

Η Υφυπουργός Πολιτισμού διόρισε τα ακόλουθα τέσσερα άτομα ως μέλη της ΕΑΠ:

  1. Αιμιλιανίδου Ήρα, Νομικός
  2. Αλεξάνδρου Μαργαρίτα, Πανεπιστημιακός
  3. Γεωργίου Σάββας, Ιστορικός- Αρχαιολόγος
  4. Καζαμία-Ντέρη Αθανασία, Φιλόλογος

(ΕΦυς/ΝΓιαν/ΕΑθ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3327