Την ικανοποίηση τους από την ενημέρωση που είχαν από τον ΠτΔ εξέφρασαν οι οργανωμένοι γονείς


 Κυριάκος Νικηφόρου: Φεύγουμε ικανοποιημένοι από αυτά που ακούσαμε

Μορφάκης Σολομωνίδης: Θα πρέπει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να αποδεχθούν τις προτάσεις του Προέδρου

Κώστας Γιάγκου: Κάποια από τα χρήματα από τις εξοικονομήσεις θα καταλήξουν στην Προδημοτική

Την ελπίδα για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής περιόδου εξέφρασαν οι οργανωμένοι γονείς μετά τη συνάντηση τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, δήλωσε ότι μέσα από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας φαίνεται να υπάρχει πεδίο για διάλογο και για να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία ομαλά κατά τη νέα σχολική χρονιά.
«Ελπίζουμε να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία σωστά και να μπούμε σε ένα διάλογο σχετικά με τον εξορθολογισμό του δημόσιο σχολείου ο οποίος θα αφορά και την οικονομική πτυχή αλλά και την εκπαιδευτική πτυχή», είπε ο κ. Νικηφόρου.
Ανέφερε ότι «φεύγουμε ικανοποιημένοι από αυτά που ακούσαμε και ελπίζουμε η σημερινή μέρα να φέρει ειρήνη στα σχολεία, να φέρει την ομαλή έναρξη και λειτουργία των δημοσίων σχολείων και να μπορέσουμε όλοι να προχωρήσουμε στη συνέχεια με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα προβλήματα που έχουμε να συζητηθούν και να αντιμετωπισθούν».
Όπως είπε ο κ. Νικηφόρου, «για μας είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά και δια μέσω του υψηλότερου επιπέδου που είναι η προεδρία της Δημοκρατίας γίνεται σαφές ότι θα προχωρήσει ο εξορθολογισμός μέσα και από ένα σχέδιο αξιολόγησης και του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου κάτι που ως οργανωμένοι γονείς το απαιτούσαμε».
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Μορφάκης Σολομωνίδης, δήλωσε ότι  όπως προκύπτει από την ενημέρωση της οποίας έτυχαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «οι προτάσεις είναι ως πακέτο, θα πρέπει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να αποδεχθούν τις νέες προτάσεις του Προέδρου, να μπουν σε ένα διάλογο για να διορθώσουμε όλες τις στρεβλώσεις στην εκπαίδευση».
Πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μας έχει ενημερώσει ότι για τις εξοικονομήσεις εκείνες, οι οποίες δεν αφορούν τα εργασιακά θέματα ο διάλογος με τους οργανωμένους γονείς θα συνεχίσει για να βρεθούν και να διατεθούν τα κονδύλια στους τομείς στους οποίους η κάθε βαθμίδα έχει θέσει ως προτεραιότητα».
Ο κ. Σολομωνίδης, εξήγησε ότι για τη Δημοτική είναι η Ειδική Εκπαίδευση, τα θέματα ασφάλειας και υγείας και η παραβατικότητα.
Καταλήγοντας είπε ότι «οι οργανωμένοι γονείς και στο ανώτατο επίπεδο που είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρούνται ως εταίροι της εκπαίδευσης και ως τέτοιοι από δω και μπρος θα προχωρούμε.
 Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Νηπιαγωγείων Κώστας Γιάγκου δήλωσε ότι η συνομοσπονδία «είναι ευχαριστημένη» μετά τη συνάντηση, καθώς και με το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί για κάποια θέματα στα οποία θα υπάρχουν εξοικονομήσεις και κάποια από τα χρήματα, αυτά θα καταλήξουν στην Προδημοτική εκπαίδευση.
Πρόσθεσε ότι θα δοθούν χρήματα για ενίσχυση της ειδικής εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία και στη δημιουργία παιδότοπων για υγιή και ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών.
Ο κ. Γιάγκου είπε ότι οι γονείς θα βρίσκονται δίπλα στους εκπαιδευτικούς για εκπαιδευτικά ζητήματα, δεν θα εμπλακούν ωστόσο σε συνδικαλιστικά θέματα, ενώ η συνομοσπονδία είναι πάντα στη διάθεση και του Υπουργείου Παιδείας.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Χρίστος Αυγουστίνος, εξέφρασε την ευαρέσκειά του γιατί τόσο ο Υπουργός Παιδείας με την ανάληψη των καθηκόντων του όσο και σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, "μας έχουν δώσει λόγο για τα θέματα της εκπαίδευσης".
«Θέλω να εκφράσω από αυτό το βήμα τις ευχαριστίες μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί τόνισε και συνεχίζει να τονίζει ότι θα δώσει κομμάτι από τον οικονομικό εξορθολογισμό στην ειδική εκπαίδευση αλλά κυρίως για το ενδιαφέρον του για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες», είπε ο κ. Αυγουστίνος.
Πρόσθεσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη ώστε να γίνει κατορθωτό να ανοίξουν χωρίς προβλήματα και στην ώρα τους τα δημόσια σχολεία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










166