ΘΣΕΚ: Εκδήλωση ενημέρωσης για το Διεθνές Συνέδριο του EARA 2024 στην Κύπρο


Την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκεστη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου εκδήλωση ενημέρωσης «CHEESE AND WINE», με σκοπό τη γνωριμία, την επαγγελματική δικτύωση και την ανταλλαγή απόψεων, για την επερχόμενη διοργάνωση του 19ου Διεθνούς Συνεδρίου του European Association for Research on Adolescence (ΕARA), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2024, στο Ξενοδοχείο St Raphael στη Λεμεσό.  Η θεματική του συνεδρίου είναι PromotingAdolescentSolidarityandWell-Being (Προωθώντας την αλληλεγγύη και την ευημερία των εφήβων).

Η εκδήλωση διεξήχθη στα πλαίσια της προώθησης του Συνεδρίου EARA-2024 σε επαγγελματίες που ασχολούνται με την εφηβεία και μπορούν να συμμετάσχουν στο Practitioner’s Day. Η Δρ. Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη, Kαθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στη Θ.Σ.Ε.Κ. και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου EARA|2024 παρουσίασε εν συντομία το ακαδημαϊκό και πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο ετοίμασε μαζί  με διεθνούς κύρους επιστήμονες, οι οποίοι ανήκουν στην επιτροπή του ΕARA, και έγκριτους ακαδημαϊκούς όλων των κυπριακών Πανεπιστημίων. Επιπλέον, η κ. Σολομώντος απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους ερευνητές που ασχολούνται με ζητήματα της εφηβείας να υποβάλουν τις περιλήψεις τους μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2024. Η φιλοξενία του Συνεδρίου στην Κύπρο δίνει την ευκαιρία σε περισσοτέρους Κύπριους επιστήμονές της εφηβείας να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο, καθώς και να παρουσιάσουν προγράμματα πρόληψης ή/και παρέμβασης που πραγματοποιούνται στην Κύπρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Ακαδημαϊκοί διαφόρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Κύπρου (Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, UCLan University,  Frederick University, Πανεπιστήμιο Νεάπολις), εκπρόσωποι από φορείς και δομές που συνεργάζονται με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα» για την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών (Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, Αγία Σκέπη, Hope for Children), εκπρόσωποι των Κεντρικών Φυλακών Κύπρου, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, άλλοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας, και μέλη του Ακαδημαϊκού και Διοικητικού προσωπικού της Σχολής. Όλοι οι εμπλεκόμενοι υπογράμμισαν τη σημαντικότητα της διοργάνωσης του εν λόγω Συνεδρίου στην Κύπρο και εξήραν τη μέχρι τώρα άψογη διοργάνωσή του. Ακολούθησε δεξίωση στο αίθριο της Σχολής.

Περισσότερες πληροφορίες για ό,τι αφορά το επικείμενο συνέδριο (τις θεματικές, σημαντικές ημερομηνίες, πληροφορίες για την υποβολή των περιλήψεων, για τους προσκεκλημένους ομιλητές, τα συμπόσια και τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης κ.ά.) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου στη διεύθυνση www.cyprusconferences.org/eara2024/

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1291