Με επιτυχία διοργανώθηκε στο ΤΕΠΑΚ η εκδήλωση με τίτλο «UPRESKILLINGCUT»


Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση, διοργανώθηκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) η εκδήλωση με τίτλο «UPRESKILLINGCUT», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και της συνεργασίας που ξεκινά το ΤΕΠΑΚ με το Κέντρο Παραγωγικότητας για το έτος 2024.

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε και ο Κύπριος Ευρωβουλευτής, κ. Λουκάς Φουρλάς, πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2024, στο κτήριο του ΤΕΠΑΚ «Τάσσος Παπαδόπουλος», στη Λεμεσό.

Τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην εκδήλωση καλωσόρισε, εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δρ Νικόλας Τσαπατσούλης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Παραγωγικότητας, κα Μαρία Νικολάου Χρίστου, εκ μέρους του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κατάρτισης της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, κα Δάφνη Συμεωνίδου και ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου, Δρ Κώστας Χόππας.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του Λειτουργού Παραγωγικότητας Ά, Ζήνωνα Δ. Κληρίδη, ο οποίος παρουσίασε τις τέσσερεις θεματικές ενότητες που σχετίζονται με τη σύγχρονη επαγγελματική κουλτούρα (Πράσινη Ανάπτυξη /Περιβάλλον, Ψηφιακές Δεξιότητες, Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία και Ποιότητα Εργασίας) και στις οποίες θα εστιάσει τη συνεργασία του το Κέντρο Παραγωγικότητας με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για το έτος 2024.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση, εκ μέρους του Πανεπιστημίου, για τις βασικές πτυχές στρατηγικής εστίασης σε θέματα δεξιοτήτων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, διεξήχθη μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το μέλλον της ανάπτυξης των δεξιοτήτων στην Κύπρο, στην οποία συμμετείχαν ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς - Εισηγητής του ευρωπαϊκού έτους δεξιοτήτων, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Παραγωγικότητας κα Μαρία Νικολάου Χρίστου καθώς και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Υπηρεσιών Κατάρτισης της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, κα Δάφνη Συμεωνίδου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πέραν των 80 μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










363