Τελετή απονομής βραβείων του Διαγωνισμού Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας


Ανακοίνωση της πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο ενημερώνει τα εξής:

 «Στην Πρεσβευτική κατοικία, στις 11 Ιουνίου 2018,  παρουσία του Πρέσβεως της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλία Φωτόπουλου και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστα Χαμπιαούρη, θα λάβει χώρα η τελετή Απονομής των Βραβείων του Διαγωνισμού Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας.

Ο θεσμός καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1976 και από τότε διεξάγεται ανελλιπώς ετησίως σε Παγκύπριο επίπεδο. Σκοπός του Διαγωνισμού Μαθητικού  Δοκιμίου είναι να προωθήσει την ελληνική παιδεία και πολιτισμό, καθώς και την ανάπτυξη του προβληματισμού και του ενδιαφέροντος των νέων για τον ρόλο και τη συμβολή του ελληνικού πνεύματος  στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής σκέψης και στη διάπλαση ενεργών, υπεύθυνων και δημοκρατικών πολιτών.

Ο διαγωνισμός του μαθητικού Δοκιμίου πραγματοποιείται  στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Δράσης της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, το οποίο εδράζεται στη πεποίθηση ότι η Παιδεία και ο Πολιτισμός μας θα πρέπει να ενισχύονται και να προβάλλονται, αναδεικνύοντας τη διαχρονική δυναμική τους, ως βασικό συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά και ως ελληνική συμβολή με οικουμενική αξία, στον παγκόσμιο πολιτισμό».

Σημειώνεται ότι ο Πρέσβης της Ελλάδας συνεχάρη τη μαθήτρια της Ιδιωτικής Σχολής Φόρουμ Μυρσίνη Στρατή που κέρδισε το πρώτο βραβείο στη διάρκεια των εορτασμών των εθνικών επετείων της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου στη Σχολή (φωτογραφία).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










137