Σύνδεσμο Αποφοίτων και Φίλων αποκτά το ιστορικό Λανίτειο της Λεμεσού


Σάρκα και οστά παίρνει η πρωτοβουλία μιας ομάδας ανθρώπων για τη δημιουργία του Συνδέσμου Αποφοίτων και Φίλων του Λανιτείου, ενός από τα ιστορικότερα σχολεία του τόπου μας. Αύριο πραγματοποιείται η Ιδρυτική Συνέλευση του, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκ των συντονιστών της όλης προσπάθειας, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, η ιδέα  ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια, με αποκλειστικό κίνητρο την αγάπη προς το Λανίτειο και με στόχο να δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος που θα φέρει κοντά τους απόφοιτους και φίλους του σχολείου, θα βοηθήσει το ίδιο το Λανίτειο και τις υποδομές του, θα ενισχύσει με υποτροφίες άριστους και άπορους μαθητές και θα δημιουργήσει ένα ιστορικό αρχείο.
"Θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυναμική που βγαίνει μέσα από το Λανίτειο, προς όφελος του ίδιου του σχολείου", είπε ο κ.Χαραλαμπίδης, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον τους για συμπερίληψη τους ως ιδρυτικά μέλη, έχουν εκφράσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου, πολιτικοί, δικαστές, ακαδημαϊκοί, και άλλοι επιφανείς Λεμεσιανοί, οι οποίοι μπορεί να μην υπήρξαν απόφοιτοι του, αλλά αναγνωρίζουν το ρόλο και τη σημασία του ιστορικού αυτού σχολείου.
Στην αυριανή Ιδρυτική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Λανιτείου, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και η διεύθυνση του σχολείου, ενώ θα γίνει παρουσίαση της ιστορίας του σχολείου και των στόχων του Συνδέσμου και θα εγγραφούν τα ιδρυτικά του μέλη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










159