Στις 2 Νοεμβρίου η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου


Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου διοργανώνει και φέτος από τις 2 μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου την «3η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κύπρου». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και έχει ως θέμα: «40 χρόνια κατοχής. Δεν Ξεχνώ».
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος «η έκθεση που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, είναι αφιερωμένη στη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974. Γι’ αυτό αρκετές από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν όπως εκπαιδευτικές και πολιτιστικές θα έχουν ως θέμα τους την θλιβερή αυτή επέτειο».
Πρόσθεσε ότι «στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι και βιβλιοπωλεία από την Κύπρο και το εξωτερικό. Στα πλαίσια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις, όπως διαλέξεις, ομιλίες για μαθητές, προβολές, ημερίδες, παρουσιάσεις νέων βιβλίων, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις».
Ο Μητροπολίτης Κωσνταντίας ανέφερε επίσης ότι «έχουν γίνει διευθετήσεις με τα σχολεία της περιοχής όπως ομάδες μαθητών επισκέπτονται την έκθεση και να γίνεται ξενάγηση σ’ αυτή και για τα διάφορα θέματα που θα αναπτύσσονται μέσω των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν. Στόχος μας είναι να δοθεί και ένας εκπαιδευτικός χαρακτήρας στην έκθεση δεδομένου ότι είναι έκθεση βιβλίου» σημείωσε.

Σημείωσε ακόμα ότι η δεύτερη διάλεξη του Σαλαμείνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου «είναι εντεταλμένη μέσα στα πλαίσια της Εκθεσης Βιβλίου. Θέμα της διάλεξης που ουσιαστικά θα είναι συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα είναι «40 χρόνια κατοχής – Δεν ξεχνώ». Εισηγητές θα είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο καθηγητής Σταύρος Ζένιος και ο δημοσιογράφος Χρύσανθος Χρυσάνθου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας είπε πως «οι προηγούμενες εκθέσεις Βιβλίου είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τα παιδιά και τους μαθητές. Η Εκθεση Βιβλίου Κύπρου έχει καταστεί πλέον θεσμός στην περιοχή μας, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου πληθώρα πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων».

Δυστυχώς πρόσθεσε «η περιοχή μας στερείται τέτοιων πολιτιστικών εκδηλώσεων και στόχος μας έιναι και η πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής γι’αυτό άλλωστε και επιδιώκουμε να γίνεται αυτή η Εκθεση Βιβλίου. Για παράδειγμα ο Δήμος Αθηένου που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας έχει ζητήσει όπως μαθητές των σχολείων της επισκεφθούν την έκθεση» είπε.
Σημειώνεται ότι η «3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου» θα διεξαχθεί στην πλατεία της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι και θα είναι ανοικτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 - 13:00 και από τις 16:00 - 20:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 9:00 - 13:00 και από τις 16:00 - 19:00.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










98