ΣΕΚ και ΠΕΟ: Προσβάλλει τους γονείς των μαθητών η ανακοίνωση των Γονέων Δημοτικής


Με ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ αναφέρουν:

 «Η ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής εναντίον του δίκαιου αγώνα των αδιόριστων εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία προσβάλλει τους γονείς και την κοινωνία της Κύπρου ως σύνολο.

Είναι απαράδεκτο να τάσσεται ανοικτά και ξεδιάντροπα εναντίον των εκπαιδευτικών (που φροντίζουν για την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους) γιατί ζητούν και αγωνίζονται να βγουν από την εξαθλίωση που τους έριξε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία ζητούν την κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση για να έχουν δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας τους  μήνες  που είναι άνεργοι γιατί είναι κλειστά τα σχολεία. Πέραν του ότι τους στέρησαν το επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι  δεν δικαιούνται ούτε πληρωμή αργίας ή άδειας απουσίας την περίοδο των γιορτών του Πάσχα όπως και την περίοδο των Χριστουγέννων. Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τους αφήνει χωρίς κανένα εισόδημα για να επιβιώσουν.

Ποιος γονιός μπορεί να ζήσει σήμερα τα παιδιά του χωρίς να έχει απολύτως κανένα εισόδημα;

Αναμέναμε να στηρίξει τον αγώνα των εκπαιδευτικών η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων και όχι να απειλεί ότι θα ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να τους στερήσει το δικαίωμα στην εργασία.

Είναι απαράδεκτο η κοινωνία της Κύπρου να μετατρέπεται σε ζούγκλα, όπου ο ένας σκοτώνει τον άλλο για να περνά απλώς καλύτερα.

Η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και η ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ στηρίζουν τον αγώνα όλων των εκπαιδευτικών για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση και καλεί την κοινωνία να καταδικάσει και να περιθωριοποιήσει όσους συμπεριφέρονται αυταρχικά με σκοπό να πατήσουν πάνω από πτώματα για να έχουν ακόμη περισσότερα από όσα απολαμβάνουν.

Ζητούμε από την Συνομοσπονδία Γονέων να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και να βοηθήσει να ασκηθεί η πίεση που θα υποχρεώσει την Κυβέρνηση να καταργήσει την αγορά υπηρεσιών και να επανέλθει η μισθωτή εργασία.  Σήμερα αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα οι εκπαιδευτικοί, αύριο θα το αντιμετωπίζουν τα παιδιά των γονέων, οι σημερινοί μαθητές. Ποιος γονιός θέλει να μη μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς το παιδί του;

Ως συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούμε όλα τα κοινωνικά σύνολα να αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια κοινωνία καλύτερη μακριά από πρόσκαιρα συμφέροντα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










140