Eνστάσεις για τον κατάλογο υποψήφιων έργων για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις 2022


Το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού ανακοινώνει τον προκαταρκτικό κατάλογο των υποψήφιων έργων για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του 2022.

Σε περίπτωση μη εντοπισμού στον κατάλογο (από τους ίδιους τους συγγραφείς ή εικονογράφους) οποιουδήποτε έργου που έχει εκδοθεί το έτος 2022 και κατατεθεί στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη ή διαφωνίας αναφορικά με την κατάταξή του σε συγκεκριμένη κατηγορία, μπορεί να υποβληθεί γραπτή ένσταση στην ταχυδρομική διεύθυνση Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, Ιφιγενείας 27, 2007 Στρόβολος ή στο φαξ 22809872 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mthoma@culture.moec.gov.cy. Όλες οι ενστάσεις θα πρέπει να απευθύνονται στον Αναπληρωτή Διευθυντή Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, υπόψη κ. Μ. Θωμά. Το έργο θα πρέπει να εμπίπτει στις κατηγορίες των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας. Μετά τη λήξη της περιόδου αυτής και αφού ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων, ο κατάλογος ανακοινώνεται εκ νέου, ενημερωμένος και οριστικοποιημένος, και παραδίδεται στα μέλη των Κριτικών Επιτροπών Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας προς εξέταση. Δεν θα γίνουν δεκτές ενστάσεις για συμπερίληψη έργων στον κατάλογο μετά την οριστικοποίησή του.

Η περίοδος υποβολής ενστάσεων διαρκεί από τις 17 Μαρτίου 2023 μέχρι και τις 13 Απριλίου 2023. Θα εξεταστούν και θα απαντηθούν όλες οι ενστάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραπέμπονται στον Κανονισμό που διέπει τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας στην ιστοσελίδα:

http://archeia.moec.gov.cy/mc/795/2022_kanonismos_kratikon_vraveion_logotechnias.pdf




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1014