Για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας


«Ο ποιητικός λόγος εκφραστής της ειρήνης και της διαφορετικότητας»

Καθώς πληροφορούμαστε από την επίσημη ιστοσελίδα του Yφυπουργείου Πολιτισμού της ΚΔ, μετά τα δύο επιτυχημένα Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας τον Απρίλιο του 2022 και του 2023 η Λάρνακα φιλοξενεί φέτος το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης από τις 18 έως τις 21 Απριλίου 2024.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας συνδιοργανώνεται από το Yφυπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού) και την πολιτιστική δομή Culture & Αrt. Τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο. Στηρίζουν ο Δήμος Λάρνακας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας «Γ. Λυκούργος», ενώ παράλληλες δράσεις θα διεξαχθούν στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου, στο Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών και στην Κοινότητα Καλαβασού.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν ποιητές και ποιήτριες από την Κύπρο, την Ελλάδα και διάφορες χώρες ανά την υφήλιο (Αγγλία, Τυνησία, Γαλλία, Σλοβενία, Ιταλία, Κροατία, Ηνωμένες Πολιτείες). Το πλαισιώνουν μια σειρά εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τη μουσικοποιητική βραδιά-παρουσίαση του ελεγείου «Γη Μήτηρ» με τη συμμετοχή της Ιουλίτας Ηλιοπούλου (απαγγελία) και της Μαρίας Παπαπετροπούλου (πιάνο) το Σάββατο 20 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας «Γ. Λυκούργος». Τιμώμενοι ποιητές του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας είναι ο Νάσος Βαγενάς και ο Νίκος Ορφανίδης, για τους οποίους θα μιλήσουν  αντίστοιχα ο Θεοδόσης Πυλαρινός, Ομότιμος Καθηγητής Λογοτεχνίας Ιονίου Πανεπιστημίου, και η Τζίνα Καλογήρου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Διδακτικής της Λογοτεχνίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ας ελπίσουμε ότι μέσω αυτής της πολιτιστικής συνάθροισης, η οποία λαμβάνει πλέον θεσμικό χαρακτήρα, ποιητές ανά τον κόσμο θα γνωρίσουν τη σύγχρονη λογοτεχνία της Κύπρου, τουλάχιστον τα κυριότερα έργα της, θα συνειδητοποιήσουν την τραγικότητα του εθνικού μας προβλήματος και θα έρθουν σε επαφή με το εκπαιδευτικό, πνευματικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης του Ζήνωνα.

Στέλλα Αλεξίου. Mεταδιδακτορική ερευνήτρια στον Τομέα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










800