Εκδήλωση Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με τίτλο το «Δάσος της Ποίησης»


Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου (ΕΛΚ) και το Τμήμα Δασών πραγματοποίησαν την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με τίτλο το «Δάσος της Ποίησης». Σε μια γεμάτη αίθουσα φίλοι και φίλες της ποίησης και των δασών είχαν τη χαρά και την τύχη να απολαύσουν ένα όμορφο πρόγραμμα με παρουσιάσεις, απαγγελίες, μουσική και τραγούδι.

Παρουσιαστής ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Κωνσταντίνου. Απηύθυναν χαιρετισμούς ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Δασών κ. Σάββας Ιεζεκιήλ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου κ. Ελευθέριος Πλουτάρχου και η κ. Πόπη Ιακώβου, επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης, εκ μέρους της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνάς Μιχαηλίδου. Ο κ. Θωμάς Κυριάκου παρουσίασε το θέμα «Το Δάσος της Κύπρου». Το λογοτεχνικό μέρος επιμελήθηκε και παρουσίασε η Μαρία Χρυσοστόμου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΚ. Περιλάμβανε σύνδεση της ποίησης με τα δάση και ευρύτερα το φυσικό περιβάλλον, με αναφορά σε σχετικούς στίχους και αποσπάσματα Έλλήνων ποιητών. Έξι μέλη της ΕΛΚ (Κυριάκος Στυλιανού, Χρίστος Τσιαήλης, Ευθύβουλος Ευθυβούλου, Πόπη Μπίσσα, Ελευθέριος Πλουτάρχου και Κώστας Βασιλείου) απάγγειλαν ποιήματά τους στέλνοντας οικολογικά μηνύματα.  Ακολούθησε προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική και τραγούδια από μαθητές του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας. Στο τέλος της εκδήλωσης το Τμήμα Δασών δεξιώθηκε τους παρευρισκόμενους.

Θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΛΚ στο Τμήμα Δασών και στο προσωπικό του και σε όσους/όσες μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










876