Ταξίδι με αποσκευές


Με αφορμή τις Τακτικές Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις της ΠΟΕΔ, εν είδει απολογισμού…

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Συναδέλφισσες/οι,

Να που το ταξίδι κάπου εδώ τελειώνει… Δύσκολη διαδρομή, οι αποσκευές μεγαλύτερες από τις προηγούμενες φορές, νιώθαμε να μας βαραίνουν συχνά – πυκνά. Οι ευθύνες πιο επιτακτικές, πάντα στο κατώφλι της σκέψης μας.. Οι προκλήσεις πολλαπλές και πρωτόγνωρες, με φόντο τον αόρατο εχθρό του Κορωνοιού να προσθέτει σημαντικό βαθμό δυσκολίας, προβληματισμό και ερωτηματικά στη διάρκεια της πορείας…

Μα τα καταφέραμε!! Ολοκληρώσαμε με επιτυχία, μια παρατεταμένη θητεία τριάμισι χρόνων με πλήρη λειτουργία των τομέων δράσης που προνοούνται από το Καταστατικό της ΠΟΕΔ στο επαρχιακό επίπεδο και ολοκληρωμένη διάταξη Ομάδων και Επιτροπών. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Στον Συνδικαλιστικό τομέα και τον τομέα της Επικοινωνίας:

  • Υποστηρίχθηκαν εκατοντάδες αιτήματα για θέματα μεταθέσεων, τοποθετήσεων/ μετακινήσεων, μέσα από πολλαπλά υπομνήματα που ετοιμάστηκαν σε όλες τις φάσεις, τόσο προς την ΕΕΥ όσο και προς το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, με βάση τους υφιστάμενους Κανονισμούς.
  • Οργανώθηκε μεγάλος αριθμός επισκέψεων στις σχολικές μονάδες της πόλης και Επαρχίας Λ/σίας με βάση μηνιαίο πρόγραμμα, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επέτρεψαν, για σκοπούς επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς, ενημέρωσης για τις αποφάσεις του Δ.Σ της ΠΟΕΔ και καταγραφής των εισηγήσεων τους. Επιπλέον, έγινε διαχείριση διαφόρων προβλημάτων της σχολικής καθημερινότητας που επηρεάζουν αρνητικά την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Τέθηκε ξανά σε προτεραιότητα ο θεσμός των T.Y της επαρχίας, μετά από τα μέτρα  κοινωνικής αποστασιοποίησης, με στόχο την αμφίδρομη συνδικαλιστική επικοινωνία και την προσπάθεια αναζήτησης απαντήσεων σε προβληματισμούς που αφορούσαν την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Συστάθηκαν και λειτούργησαν για πρώτη φορά στα χρονικά της ΠΟΕΔ Λ/σίας, παρά την

   τροχοπέδη των υγιειονομικών περιορισμών, τόσο διαδικτυακά όσο και διαζώσης, εφτά

   Κλαδικές Επιτροπές με συμβουλευτικό χαρακτήρα, σύμφωνα με το Καταστατικό της Οργάνωσης,

   με πληθώρα Δράσεων όπως Συναντήσεις Διαλόγου, Συζητήσεις Στρογγυλής Τραπέζης κι

   Επιμορφωτικές Πρωτοβουλίες, στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Επαρχιακού Γραφείου.

  • Στηρίχθηκαν ατομικά συνάδελφισσες/οι  σε σχέση με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας.

Στο πολιτιστικό σκηνικό:

  • Οργανώθηκαν Επετειακές Εκδηλώσεις Εκπαιδευτικού  αλλά και Αντικατοχικού χαρακτήρα σε

    συνεργασία με σχολικές μονάδες, πρεσβείες και μη κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.

.  Έγιναν συμπράξεις με θεατρικά Σύνολα για δωρεάν προσφορά Χριστουγεννιάτικων και

   Πασχαλινών παραστάσεων στα παιδιά των συναδελφισσών/ων της πόλης κι επαρχίας Λ/σίας.

  • Οι δε Ομάδες Ενδιαφερόντων, μέσα από την καθοδήγηση της ΠΟΕΔ Λ/σίας, προώθησαν με αριστοτεχνικό τρόπο τις δράσεις του αντικειμένου τους, αναβαθμίζοντας τα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας, μέσα από πρωτοποριακές και εξαιρετικά ποιοτικές πρωτοβουλίες.

Πέρα και πάνω ωστόσο από τα μετρήσιμα και συγκεκριμένα, έχω την πεποίθηση ότι το μεγαλύτερο κέρδος της σχεδόν τετραετούς θητείας μας, είναι η προσπάθεια εμβολιασμού των αποστειρωμένων διαδικασιών και μηχανισμών με την ευαισθησία και την ανθρώπινη προσέγγιση, χαρακτηριστικά που πιστεύουμε ότι χρειάζεται να ενυπάρχουν στον συνδικαλισμό.

Για το συναρπαστικό αυτό ταξίδι που πλησιάζει στην εκπνοή του, είμαι προσωπικά ευγνώμων. Και θέλω ν΄ απευθύνω λόγια που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουν ανάγκη να ειπωθούν, για να κλείσουν ένα προδιαγεγραμμένο κύκλο και να αφήσουν τα οφειλόμενα ευχαριστώ. Αναντίλεκτα, τις πιο θερμές μου ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω στους συνεργάτες μου στην Επαρχιακή Επιτροπή ΠΟΕΔ Λ/σίας, για την ακούραστη συνοδοιπορία τους μαζί μου, στους δρόμους του καθήκοντος. Στην πρόεδρο και τα μέλη της Γραμματείας της ΠΟΕΔ, στέλλω τους συναδελφικούς χαιρετισμούς και την εκτίμηση μου, για κάθε βοήθεια που μας παρείχαν. Τους λειτουργούς του ΥΠΑΝ και ιδιαίτερα την ΠΛΕ Λ/σίας, ευχαριστώ θερμά για τη γόνιμη συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Σε όλους τους επαγγελματικούς και καλλιτεχνικούς συνεργάτες μας, επιθυμώ γι΄ άλλη μια φορά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου.

Στις/ους φίλες/ους προέδρους και μέλη, των Κλαδικών Επιτροπών και των Ομάδων Ενδιαφερόντων που μας συντρόφευσαν όλο αυτό το διάστημα κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, εύχομαι ολόψυχα τόσο οι συνδικαλιστικές όσο και οι καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, να μην κοιμηθούν ποτέ και ν΄ αποτελούν πάντα πυξίδα και σημαία στη ζωή και τη δράση τους.

Τέλος σε όλες/ους εσάς συναδέλφισσες/οι, που μας εμπιστευτήκατε, πέρα απ΄ τον τεράστιο σεβασμό μας, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να πορευόμαστε με ευαισθησία και υπευθυνότητα. Σημασία έχει τώρα να βλέπουμε μπροστά. Η ζωή μας περιμένει και πολύ λίγα πράγματα σ΄ αυτήν είναι όπως θα ΄πρεπε, κυρίως όπως θα επιθυμούσαμε να είναι. Χρειάζεται προσπάθεια, αγώνας, συνεργασία για ν΄ ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις, ν΄ αλλάξουμε τα δεδομένα.  Μόνο η εκπαίδευση μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε για ποια θέματα να φωνάξουμε έντονα τις απόψεις μας, για ποια ν΄ αγωνιστούμε, με ποιους να συνεργαστούμε κι από πού ν΄ αρχίσουμε ν΄ αλλάζουμε ό,τι δεν είναι σωστό. Αρπάξτε την ευκαιρία, μη σταθείτε παθητικοί μπροστά της, μη δειλιάσετε ! Και δε θα μπορούσε να εκφραστεί καλύτερα η ευχή μας, παρά μέσα από τους στίχους του ποιητή:

Καλή συνέχεια λοιπόν

κι όταν ριζώσετε,

αν δείτε στον ουρανό ένα αστέρι,

μην πείτε τάχα πως δε φτάσατε,

αρκεί που απλώσατε το χέρι.

 

Πρόεδρος Ε.Ε ΠΟΕΔ Λ/σίας




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










823