Η ΑΚίΔΑ διοργανώνει εκδήλωση -αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης


Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Ειδικών Εκπαιδευτικών Α.Κί.ΔΑ. με ανακοίνωση της αναφέρει ότι «διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της αναφοράς μας στα 30 και πλέον χρόνια παρουσίας της στα συνδικαλιστικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου μας.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης είναι αφιερωμένο στους δύο Έλληνες Νομπελίστες Ποιητές, Γεώργιο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η καλλιτεχνική ομάδα «Μουσικοί Συνοδοιπόροι» και θα περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματά τους, απαγγελίες από το έργο τους και προβολή φωτογραφιών, οι οποίες θα αφορούν στιγμές της ζωής και της ιστορίας τους.

Για την Α.Κί.ΔΑ. αποτελεί ουσιώδες συστατικό και το πραγματώνει μέσα στην τριαντάχρονη πορεία της, πέρα από τη συνεχή και αδιάλειπτη συνδικαλιστική ενεργοποίηση για τα εργασιακά ζητούμενα και την άποψη για τις αναγκαίες αλλαγές του Εκπαιδευτικού Συστήματος, η πολιτιστική δράση.

Η αναφορά μας στην τριαντάχρονη παρουσία και δράση της Α.Κί.ΔΑ. συνιστά για τον κόσμο της Α.Κί.ΔΑ. μια αναδρομή στη μοναδική, ανάδελφη, γεμάτη από διάλογο με τον εκπαιδευτικό της πρώτης γραμμής πορεία, αναστοχασμό για τα όσα έγιναν και το πώς έγιναν, ενδυνάμωση για τη δύσκολη, την ολοένα και πιο δύσκολη πραγματικότητα που καλούμαστε να αναγνώσουμε κριτικά και στην οποία να παρέμβουμε με συγκεκριμένες θέσεις, προτάσεις και ενέργειες.

Αποτελεί, δε, ευκαιρία για όλα τα στελέχη, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στις εκατοντάδες δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικούς εκπαιδευτικούς για τη στήριξη που πρόσφεραν στην Κίνηση αυτές τις τρεις δεκαετίες, μέσα από την οποία αντλούσαμε δύναμη για να προχωρούμε στο αφιλόξενο για την ελεύθερη σκέψη, την ανεξάρτητη φωνή συνδικαλιστικό τοπίο με γνώμονα μόνο την υποστήριξη στον μάχιμο εκπαιδευτικό και τη συμβολή στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Η επιμονή στην ταυτότητα του ανεξάρτητου τυγχάνει της εμπιστοσύνης μεγάλου μέρους της οικογένειας της ΠΟΕΔ αφενός, αφετέρου έπεισε στην πορεία πολλές και πολλές/ούς συναδέλφισσες/ους να ενταχθούν στην πρώτη γραμμή στελεχών και να ενισχύουν τις τάξεις της, εμπλουτίζοντας έτι περισσότερο την πολυφωνία και τον εσωτερικό διάλογο, ώστε να απαντούμε επί της ουσίας στις ολοένα μεταβαλλόμενες προκλήσεις

Η εκδήλωση ΒΡΑΔΙΑ ΣΕΦΕΡΗ – ΕΛΥΤΗ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024, στις 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ, στην Αγλαντζιά.

Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στην Ιστοσελίδα της SoldOutTickets  στον σύνδεσμο https://www.soldoutticketbox.com/event/vradia-seferi-elyti?lang=el

Στην Εκδήλωση προσκλήθηκαν να παραστούν και να απευθύνουν χαιρετισμό η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου και η Υφυπουργός Πολιτισμού Δρ. Βασιλική Κασσιανίδου».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1132