Τελετή απονομής υποτροφιών μέσω του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών/τριών Πανεπιστημίου Κύπρου


Απονεμήθηκαν συνολικά 33 υποτροφίες σε προπτυχιακές/ούς φοιτήτριες/ές, συνολικού ύψους €34.000 

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών/τριών με τη οικονομική στήριξη των χορηγών/συνεργατών του, απένειμε, την Τετάρτη, 17 Απρίλιου 2024, συνολικά 33 υποτροφίες, συνολικής αξίας €34.000, σε φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου. Οι υποτροφίες βασίζονταν σε κριτήρια κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης και ακαδημαϊκής επίδοσης.

-Είκοσι μία (21) σπουδαστικές χορηγίες, ύψους €1.000 έκαστη, παραχώρησε σε αριστούχες/ους προπτυχιακές/ούς φοιτήτριες/ές, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, μέσω του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός LetsHelp ( http://letshelp.eu/).

-Δέκα (10) υποτροφίες ύψους €1.000 έκαστη προσέφερε το Ίδρυμα «Παναγιώτης και Μαρούλα Κουντούρη», το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1992 με κύριο σκοπό και στόχο του ιδρυτή του, αείμνηστου Παναγιώτη Κουντούρη, την ενίσχυση των προσπαθειών για διατήρηση της σχολικής εκπαίδευσης.

-Μία (1) υποτροφία εις μνήμην του  αείμνηστου Φίλιππου Παττούρα από Χορηγία του Πανεπιστημίου Κύπρου ύψους €2.000 και,

-Μία (1) υποτροφία εις μνήμην της αείμνηστης συναδέλφου Έλενας Μαϊμάρη, ύψους €1.000.

Οι φοιτητικές χορηγίες δόθηκαν σε αριστούχες/ους προπτυχιακές/ούς φοιτήτριες/ές των πιο κάτω Τμημάτων και Σχολών:

  • Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
  • Τμήμα Νομικής
  • Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
  • Ιατρική Σχολή
  • Τμήμα Αρχιτεκτονικής
  • Τμήμα Ψυχολογίας
  • Τμήμα Δημοσιογραφίας
  • Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης
  • Τμήμα Αγγλικών Σπουδών
  • Τμήμα Χημείας
  • Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής

 

Πριν την έναρξη της Τελετής, οι παρευρισκόμενοι/ες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύντομη παράσταση με ζωντανή μουσική και τραγούδια από τη φοιτήτρια Χρυσάνθη Αδαμίδου και το φοιτητή Βασίλη Ευθυμίου, μέλη του Μουσικού Ομίλου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο κ. Μενέλαος Μενελάου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αναπληρωτής Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών και  Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, ευχαρίστησε θερμά όλους τους χορηγούς/συνεργάτες και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Πανεπιστημίου για τη διαχρονική στήριξη που παρέχουν στις φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου μέσω του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών. Διαβεβαίωσε επίσης ότι  το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών/τριών θα συνεχίσει να ενθαρρύνει και να στηρίζει έμπρακτα τους/τις φοιτητές/τριες και να συνεργάζεται προς το σκοπό αυτό, με διάφορους φορείς και οργανισμούς καθώς και στη διατήρηση και διεύρυνση της συνεργασίας με υποστηρικτές και χορηγούς. Απευθυνόμενος προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις σπουδές και στις μελλοντικές επιδιώξεις τους.

Ο κ. Σωτήρης Πίττας, Αντιπρόεδρος του ΙδρύματοςLetsHelp, μοιράστηκε με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου τις εμπειρίες του από την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, οι οποίες, όπως σημείωσε, δεν στάθηκαν εμπόδιο στην ολοκλήρωση των σπουδών του και την ακαδημαϊκή αριστεία. «Μέλημα μας, τα παιδιά μας, οι νέοι μας, να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκμάθηση, στην εξέλιξη, και στην απόκτηση πτυχίου ασχέτως των οικονομικών δυσκολιών», σημείωσε ο κ. Πίττας.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν, επίσης, εκ μέρους των χορηγών οι, κ. Πάμπης Φιλιππίδης (Ίδρυμα «Παναγιώτη και Μαρούλας Κουντούρη»), ο  κ. Σάββας Σάββα (ιδιοκτήτης της ελεγκτικής εταιρείας 2Plus Audit Lt) , δικηγόρος κ. Μιχάλης Βορκάς, κ. Μαξίμ Πασίκ Συνεργάτης του Οργανισμού Lets Help, και ο  κ. Timofey Telytnik (ιδιοκτήτης της εταιρίας LANURIA LTD) Συνεργάτης του Οργανισμού LetsHelp.

Όπως τονίστηκε στην Τελετή, η συνεργασία μεταξύ του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Οργανισμών/Φορέων/Ιδρυμάτων για απονομή υποτροφιών δεν συμβάλει μόνο στη στήριξη και ευημερία των φοιτητών/τριών, αλλά φιλοδοξεί να έχει επίσης επιπτώσεις στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία μας. 

Ακολούθησε ξενάγηση στην Πανεπιστημιούπολη από Φοιτήτρια - Πρεσβεύτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου και γεύμα που παρέθεσε το Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών προς τους χορηγούς/συνεργάτες.  

 




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










261