3ο Συνέδριο Διδακτορικών Φοιτητών/ Doctoral Colloquium της Συνόδου των Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστημίων


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το 3ο Συνέδριο Διδακτορικών Φοιτητών / 3rd Doctoral Colloquium της Συνόδου των Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστημίων, το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024. Το συνέδριο παρείχε την ευκαιρία σε διδακτορικούς/ές φοιτητές/τριες, να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο, να λάβουν ανατροφοδότηση και  να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους. Παρουσιάστηκαν 89 έρευνες στα ακόλουθα πεδία σε τέσσερεις βασικές θεματικές ενότητες: 1) Επιχειρηματικότητα, Χρηματοοικονομικά, Οικονομικά, Διοίκηση, 2) Εκπαίδευση, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, 3) Ιατρική, Επιστήμες Ζωής και Υγείας, και 4) Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία και Μηχανική καθώς και σε διαπανεπιστημιακά πεδία

Την έναρξη των δραστηριοτήτων του συνεδρίου χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και Γραμματέας της Συνόδου των Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστημίων, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), Δημήτρης Σκουρίδης και η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγήτρια Τατιάνα-Ελένη Συνοδινού. Η κυρία Συνοδινού παρουσίασε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου τους στόχους και το πρόγραμμα του συνεδρίου. Κεντρικός ομιλητής στην τελετή έναρξης ήταν ο νομπελίστας Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης ο οποίος ανέπτυξε  στην ομιλία του το θέμα «Το μέλλον της εργασίας: Πρέπει οι εργαζόμενοι να φοβούνται την τεχνητή νοημοσύνη;».

Ο κύριος Πισσαρίδης ανέφερε ότι αν και η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ακόμα στα πρώιμα στάδια ανάπτυξής της, η πολιτεία και το επιχειρηματικό οικοσύστημα θα πρέπει να συνεργαστούν προετοιμάζοντας  το εργατικό δυναμικό για τις  σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα επιφέρει.  Η βασική πρόκληση που εισάγουν είναι η μετάβαση των εργαζομένων σε νέες δραστηριότητες και δεξιότητες.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των καλύτερων παρουσιάσεων. Στην κατηγορία Επιχειρηματικότητα, Χρηματοοικονομικά, Οικονομικά, Διοίκηση,  βραβεύτηκε ο Alexander Pakhalov για την παρουσίαση του με θέμα “Consumer perception of CSR disclosure in the hotel industry”. Στην κατηγορία Ιατρική, Επιστήμες Ζωής και Υγείας διακρίθηκε η Victoria Beeks  για το έργο της “Cause-specific excess mortality during the COVID-19 pandemic (2020-2021) in 12 countries of the C-MOR consortium”. Στην κατηγορία Εκπαίδευση, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες βραβεύτηκε η Μαίρη Ππάσιου για την έρευνα της με θέμα “Remedies for Delay in Construction Contracts: An Overview of Canadian and Cypriot Law” και τέλος στην κατηγορία Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία και Μηχανική διακρίθηκε ο Andrey Sesyuk για την παρουσίαση του έργου “3D millimeter-Wave Indoor Localization”.

Ιστοσελίδα: https://www.ucy.ac.cy/3rd-doctoral-colloquium/

Πληροφορίες: Γραφείο Αντιπρυτάνεως Ακαδημαϊκών Υποθέσεων




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










274