Διάλεξη στο Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο: «Προστατεύοντας σύγχρονα συστήματα και υπηρεσίες»


Με τα σύγχρονα συστήματα διασφάλισης της ιδιωτικής ζωής θα ασχοληθεί η 6η διάλεξη του Ταμάσιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, στις 7 μ.μ., στο Συνοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής στην Κοινότητα Επισκοπειού. Εισηγητής θα είναι ο κ. Αντρέας Διονυσίου, Διδάκτωρ στην Επιστήμη Υπολογιστών, στο Τμήμα Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Προστατεύοντας σύγχρονα συστήματα και υπηρεσίες».

Το απόρρητο των χρηστών είναι απαραίτητο στον ψηφιακό κόσμο, καθώς προάγει την εμπιστοσύνη, την αυτονομία και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Τα σύγχρονα συστήματα πρέπει να θέτουν ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής, ιδίως με δεδομένο το ιστορικό των παραβιάσεων δεδομένων. Η ενίσχυση του ελέγχου ταυτότητας με κωδικό πρόσβασης και ο μετασχηματισμός των συστημάτων αυτών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ακόμη και όταν παραβιάζεται, προσθέτει κρίσιμα επίπεδα ασφαλείας. Ωστόσο, οι απειλές επεκτείνονται πέρα από τις παραβιάσεις κωδικών πρόσβασης, με τα συστήματα μηχανικής μάθησης (ΜΜ) να είναι ευάλωτα σε εκμετάλλευση. Η προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών απαιτεί ισχυρές άμυνες ενάντια στις εξελισσόμενες επιθέσεις σε υπηρεσίες που βασίζονται σε ΜΜ, γεγονός που απαιτεί βαθιά κατανόηση των σύγχρονων απειλών για αποτελεσματικές στρατηγικές άμυνας.

Την εν λόγω διάλεξη θα συντονίσει η Παντελίνα Ιωάννου, Υποψήφια Διδάκτωρ στην Επιστήμη Υπολογιστών, Τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό, ενώ υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησής της σε απευθείας σύνδεση στο κανάλι του ΡΙΚ στο YouTube στον σύνδεσμο https://bit.ly/3eaAvf2.

Για να δείτε το πρόγραμμα όλων των διαλέξεων μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.ucy.ac.cy/events/free-universities/. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να εξασφαλίσετε από το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο τηλέφωνο 22894347.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










154