Έναρξη έργου TWIN2EXPAND στο Παν. Κύπρου ενισχύοντας την ακαδημαϊκή αριστεία στον τομέα του EBDP


Κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα και οργανισμοί μαζί με το Society and Urban Form Research Lab του ΠΚ για την αντιμετώπιση των αστικών προκλήσεων και την υποστήριξη βιώσιμης αστικής ανάπτυξης

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου (UCY) ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του προγράμματος Twinning towards Research Excellence in Evidence-Based Planning and Urban Design με ακρωνύμιο TWIN2EXPAND, μια φιλόδοξη ερευνητική πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της ερευνητικής αριστείας του Πανεπιστημίου Κύπρου στον τομέα του Αστικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού βάσει Τεκμηρίων (Evidence-Based Planning and Urban Design - EBDP).

Το έργο TWIN2EXPAND, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη “Widening Participation & Strengthening the ERA” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκεντρώνει μια κοινοπραξία κορυφαίων ευρωπαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων: το University College London (UCL), το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Τορίνο, το Chalmers University of Technology και την εταιρεία Space Syntax Limited. Το έργο στοχεύει να τονώσει την ερευνητική αριστεία και την ικανότητα καινοτομίας στον τομέα του EBDP στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και να προωθήσει τη διεπιστημονική έρευνα και τη δικτύωση στον τομέα του EBDP.

Όπως επεσήμανε η Δρ. Νάντια Χαραλάμπους, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ερευνών Αστικής Μορφής και Κοινωνίας (SURF) και συντονίστρια του έργου TWIN2EXPAND, «το έργο θα υποστηρίξει την ανάπτυξη βιώσιμων οικοσυστημάτων αστικής διακυβέρνησης, ικανών να προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις μέσω της τεχνογνωσίας και εμπειρίας των ενδιαφερόμενων μερών και της συμμετοχής των πολιτών στην ανάπτυξη της επιστημονικής γνώσης».

Το έργο θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα, σε συγκεκριμένους φορείς πολεοδομικού και αστικού σχεδιασμού αλλά και στη κοινωνία γενικότερα, για τη συλλογική κατανόηση και την αντιμετώπιση των αστικών προκλήσεων, καθώς και την εκτίμηση και αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι πόλεις και οι αστικές κοινότητες.

Το TWIN2EXPAND θα διαρκέσει τρία χρόνια και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ανταλλαγές προσωπικού μεταξύ των φορέων υλοποίησης του έργου, πρακτική άσκηση και εντατικά καλοκαιρινά εργαστήρια, με στόχο την ενίσχυση της επιστημονικής και ερευνητικής ικανότητας του προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου και των ερευνητών του εργαστηρίου SURF. Η κοινοπραξία TWIN2EXPAND αναμένεται να εμπλακεί και να συζητήσει με τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς στην Κύπρο, σχετικά με τα οφέλη των επιστημονικών τεκμηρίων στην πρακτική του πολεοδομικού και αστικού σχεδιασμού.

Το έργο TWIN2EXPAND χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση [101078890] και το UK Research and Innovation (UKRI) στο πλαίσιο της εγγύησης χρηματοδότησης Ορίζοντας Ευρώπη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου [10052856, 10050784].

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο TWIN2EXPAND, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του έργου στη διεύθυνση www.twin2expand.eu

Επικοινωνία: Νάτια Χαραλάμπους, Συντονίστρια Έργου, charalambous.nadia@ucy.ac.cy, 22892965

Σημείωση προς τους συντάκτες:

  • Το TWIN2EXPAND χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση [101078890] και το UK Research and Innovation (UKRI) στο πλαίσιο της εγγύησης χρηματοδότησης Horizon Europe της κυβέρνησης του ΗΒ [10052856, 10050784].
  • Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ' ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (REA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο REA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.
  • Το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ο συντονιστής του έργου TWIN2EXPAND.
  • Οι εταίροι του έργου είναι το University College London (UCL), το Polytechnic University of Turin, το Chalmers University of Technology και η Space Syntax Limited.
  • Το έργο θα διαρκέσει τρία χρόνια από τον Ιανουάριο του 2023.
  • Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.500.000 Ευρώ.



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










391