Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Δράση: Η Αθηνά και ο Ντίκι στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου


Με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών και μαθητριών από Κύπρο και Ελλάδα. Για πρώτη φορά, συμμετείχαν και τάξεις του κατεχόμενου Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου

Την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022, μετά από αίτημα και μεγάλο ενδιαφέρον από σχολεία της Κύπρου και της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε, για τρίτη φορά, η διαδικτυακή εκπαιδευτική δράση «Η Αθηνά και ο Ντίκι στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου», για μαθητές και μαθήτριες Α΄ έως Δ΄ τάξεων δημοτικού. Η σχετική δράση αποτελεί επανάληψη των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου 2021 και στις 9 Φεβρουαρίου 2022, με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση δημιουργικών και κριτικά σκεπτόμενων μαθητών/μαθητριών, σε θέματα υπεύθυνης και ασφαλούς αξιοποίησης του διαδικτύου.

Στην εκπαιδευτική δράση «Η Αθηνά και ο Ντίκι στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου», συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές/μαθήτριες και δεκάδες εκπαιδευτικοί δημοτικών σχολείων, από διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Κύπρου και της Ελλάδος. Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι, μεταξύ των 300 περίπου τμημάτων Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου και της Ελλάδας, συμμετείχαν, για πρώτη φορά, και τμήματα από το κατεχόμενο Δημοτικό Σχολείο Ριζοκαρπάσου.

Οι  μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν, επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, με τη βοήθεια των συγγραφέων και των ηρώων των παραμυθιών «Η Αθηνά μαθαίνει για τα προσωπικά δεδομένα» και «Ο Ντίκι στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου», ενημερώθηκαν με δημιουργικό τρόπο για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την πολύωρη ενασχόληση και την επικοινωνία με αγνώστους στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη δράση συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου-CYberSafety(https://www.cybersafety.cy), το οποίο συντονίζει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, και το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Ελλάδος (https://saferinternet4kids.gr/).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










668