BUPA: Κωδικοποίηση και έννοιες σχεδιασμού παιχνιδιών με συμμετοχή του CARDET


Τριήμερη εκπαίδευση για ενίσχυση των δεξιοτήτων και των γνώσεων στην Κατάνια της Ιταλίας

Μια επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από το σχολείο IIS MARCONI MANGANO στην Κατάνια της Ιταλίας στις 14 με 16 Νοεμβρίου 2023.

Δεκατέσσερα μέλη του προσωπικού των οργανισμών-εταίρων του έργου BUPA, συμπεριλαμβανομένου του κύπριου εταίρου CARDET, συμμετείχαν σε αυτή την ολοκληρωμένη τριήμερη εκπαίδευση για ενίσχυση των δεξιοτήτων και των γνώσεων τους στις ακόλουθες ενότητες, οι οποίες αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου:

  • Υπολογιστική Σκέψη
  • Μεθοδολογίες για την υποστήριξη της λογικής μάθησης
  • Παιχνίδια Google Blocky
  • Βασικές αρχές του Scratch
  • Python και εισαγωγή στον προγραμματισμό με μια τυπική γλώσσα
  • Έννοιες σχεδιασμού παιχνιδιών

Οι 6 ενότητες απευθύνονται τόσο σε καθηγητές όσο και σε μαθητές και είναι πλέον προσβάσιμες δωρεάν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης του BUPA στη διεύθυνση [https://elearning.bupaproject.eu/].

Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν διάφορες δραστηριότητες, όπως ο σχεδιασμός των δικών τους επιτραπέζιων παιχνιδιών, η παρακολούθηση εμπνευσμένων ομιλιών TED για σχετικά θέματα και η συμμετοχή σε απλές δραστηριότητες προγραμματισμού.

Τους επόμενους μήνες, το υλικό BUPA θα δοκιμαστεί από μαθητές και καθηγητές κατά τη διάρκεια παρόμοιας εκπαίδευσης στην Ισπανία. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν πιλοτικές εφαρμογές σε όλες τις χώρες εταίρους.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Το BUPA είναι ένα έργο Erasmus+, που στοχεύει στην εξεύρεση νέων και καινοτόμων εργαλείων και προσεγγίσεων για την ενσωμάτωση των εννοιών του προγραμματισμού και του σχεδιασμού παιχνιδιών στη σχολική εκπαίδευση, μέσω της επιμόρφωσης μαθητών και εκπαιδευτικών στην ανάπτυξη παιχνιδιών για θεματική μάθηση. Το έργο στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών σε ό,τι αφορά το πλαίσιο σχεδιασμού παιχνιδιών και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων τους στην επίλυση προβλημάτων.

Η σύμπραξη του έργου είναι: CODEUP (Πορτογαλία), XENIOS POLIS (Ελλάδα), CARDET (Κύπρος), IES LA SENIA (Ισπανία), AEVA (Πορτογαλία), IIS MARCONI MANGANO (Ιταλία), FIP (Ιρλανδία).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο BUPA, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και να μας ακολουθήσετε στο Facebook.

 ΒUPA - Be upskilling additive

 

 http://bupaproject.eu/

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1050