Ο Junior Achievement Κύπρου, διοργανώνει την Ημερίδα Καινοτομίας


Ο Οργανισμός Junior Achievement  Κύπρου, διοργανώνει την Ημερίδα Καινοτομίας την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 08:30-18:30, στα κτίρια της ΠΟΕΔ, ΛευκωσίαΗ Ημερίδα Καινοτομίας στοχεύει στην ενθάρρυνση του επιχειρηματικού κλίματος της Κύπρου μέσω της ενδυνάμωσης των επιχειρηματικών δεξιοτήτων και της καινοτομίας των μαθητών/τριών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης, νέοι και νέες από Ελληνοκυπριακά και Τουρκοκυπριακά  ιδιωτικά σχολεία στην Κύπρο, ηλικίας 15-18 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνεργαστούν με σκοπό να αναδείξουν καινοτόμες ιδέες για μια πρόκληση που θα δοθεί κατά την έναρξη της εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν περιορισμένο χρονικό περιθώριο για να δημιουργήσουν συνεργατικά ομάδες με άλλους μαθητές και μαθήτριες που δεν έχουν γνωρίσει προηγουμένως. Ο στόχος τους είναι να αναπτύξουν συλλογικά τις ιδέες τους και να προτείνουν μια δημιουργική λύση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην περίπτωση της Κύπρου. Στο τέλος της ημέρας, όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά σε ένα πάνελ επιτυχημένων επιχειρηματιών και εμπειρογνωμόνων. Η ομάδα που θα κερδίσει θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα διεθνές πρόγραμμα επιχειρηματικότητας το επόμενο καλοκαίρι, ενώ οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές θα απολαύσουν βραβεία και δώρα.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης, θα υπάρχουν εμπειρογνώμονες από τον επιχειρηματικό κλάδο της Κύπρου που θα λειτουργήσουν ως μέντορες για τους μαθητές κατά την ανάπτυξη των ιδεών τους και την προετοιμασία των παρουσιάσεών τους. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί που θα συνοδεύουν τους μαθητές τους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα σεμινάριο Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης, προσφέροντας τους περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες στους μαθητές τους.

Η ημερίδα υποστηρίζεται από το British High Commission. Το Junior Achievement Κύπρου θα ήθελε να εκφράσει θερμές ευχαριστίες.

Ο JA Cyprus είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικευμένου στην εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα των νέων που στοχεύει στην ενδυνάμωση τους με δεξιότητες επιχειρηματικότητας, χρηματοοικονομικής παιδείας και απασχολησιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.jacyprus.org ή επικοινωνήστε με τον Χριστόφορο Μαλέκο στο τηλέφωνο  97-715909 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο christoforos.malekos@jacyprus.org.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1177