Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία το 22ο Παγκύπριο Επιστημονικό Συνέδριο του EOK


«Οι εκπαιδευτικοί σε ένα μεταβαλλόμενο παρόν και ένα απροσδιόριστο μέλλον: Επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο μας»

Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία το 22ο Παγκύπριο Επιστημονικό Συνέδριο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και την έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου FREDERICK, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023, στο Πανεπιστήμιο Frederick, στη Λεμεσό.

Στην κεντρική ομιλία του Συνεδρίου, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνά Μηχαηλίδου, ανέπτυξε τον ρόλο του/της εκπαιδευτικού στη μετάβαση προς το σύγχρονο σχολείο, επικεντρώθηκε στις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σχολείο και αναφέρθηκε σε τρόπους αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων. Οι εισηγήσεις που ακολούθησαν, σε τρεις παράλληλες θεματικές, από εγνωσμένου κύρους εισηγητές/-τριες και ακαδημαϊκούς, κάλυψαν ενδιαφέρουσες πτυχές που αφορούν στη διά βίου μάθηση, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην εκπαίδευση για βιώσιμη ανάπτυξη (οικονομία/περιβάλλον/κοινωνία). Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με παρουσίαση των πορισμάτων και με συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Δέσπω Μιχαηλίδου-Λιβανίου, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος και η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Δρ Μύρια Βασίλειου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, τιμήθηκε ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Δρ Κυπριανός Δ. Λούης, για την πολύχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά του στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κύπρου.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν πέραν των 200 εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι/-ες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εισηγητές και τις εισηγήτριες και να προβληματιστούν για καίρια ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση, σε μια εποχή έντονων προκλήσεων και πολλαπλών αντεγκλήσεων. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου, πιστός στους σκοπούς λειτουργίας του, προγραμματίζει ποικίλες δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1175