Ο Junior Achievement σε συνεργασία με τη LIDL και το ΥΠΑΝ προσφέρει για 3η χρονιά το Mind REset σε μαθητές/τριες


Ο οργανισμός Junior Achievement Κύπρου, σε συνεργασία με την εταιρεία LIDL και με τη σημαντική συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας πρόκειται να προσφέρει για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Mind REset σε μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού και της Α΄ και Β΄ τάξης του Γυμνασίου.

Το Mind REset είναι ένα παιδαγωγικό και αλληλεπιδραστικό πρόγραμμα που αποτελείται από πέντε μαθήματα. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες που θα συμβάλουν στην προστασία και στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Επιπλέον, οι μαθητές/τριες  θα κληθούν να αναγνωρίσουν τις επιπτώσεις της χρήσης πλαστικών στην καθημερινή ζωή και να προτείνουν πρακτικές και βιώσιμες λύσεις προς την κατεύθυνση της προστασίας και διατήρησης του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, οι μαθητές θα εισαχθούν στον ενδιαφέροντα τομέα της περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας και θα προωθήσουν τις δικές τους ιδέες και προϊόντα. Αυτό το πρόγραμμα επέτρεψε σε περισσότερους από 6000 μαθητές και μαθήτριες να αποκτήσουν μια εμπειρία με μεγάλη επιτυχία.

Οι δύο ομάδες που αναδείχθηκαν ως Mind Resetters της χρονιάς 2023, μια από το Δημοτικό Λιβαδιών και μια από το Γυμνάσιο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, κέρδισαν τη δυνατότητα μιας εκπαιδευτικής εμπειρίας στην Ελλάδα.  Οι ιδέες και οι παρουσιάσεις τους εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή και όλους τους παρευρισκομένους, καθώς όχι μόνο ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα αλλά βρήκαν εποικοδομητικές λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος σηματοδοτήθηκε με την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στις 16 Οκτωβρίου 2023, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Lidl Food Academy. Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης, οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία του προγράμματος, λάβανε το εκπαιδευτικό υλικό και είχαν ευκαιρίες για δικτύωση.

Ο Οργανισμός JA Κύπρου ευχαριστεί τους/τις εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς που δείχνουν το δρόμο και εκπαιδεύουν τα παιδιά, τους μελλοντικούς πολίτες της Κύπρου, στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Οργανισμός Junior Achievement Κύπρου είναι μέλος του παγκόσμιου Μη-Κερδοσκοπικού Οργανισμού JA Worldwide και ειδικεύεται σε θέματα εκπαίδευσης για την επιχειρηματικότητα, τον οικονομικό εγγραμματισμό και την αγορά εργασίας.  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα www.jacyprus.org




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










853