ΔΗΚΙ ΟΛΤΕΚ: Επιτέλους από τη θεωρία στην πράξη


Οι 8 δραστικές αλλαγές που έχουν σημειωθεί στο ΥΠΑΝ

Με ανακοίνωσή της η ΔΗΚΙ ΟΛΤΕΚ αναφέρει:

 «Καλωσορίσαμε νωρίτερα στο χώρο της παιδείας τη νέα Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρα Αθηνά Μιχαηλίδου, ευελπιστώντας και αναμένοντας εκ μέρους της αυτά που ονειρευόμαστε για την Παιδεία του τόπου μας εδώ και πολλά χρόνια και ειδικότερα τις αλλαγές που θα αφορούν και την Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Τώρα λοιπόν που επιτέλους άλλαξαν προς το καλύτερο τα πράγματα στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αφού η πολιτική προϊστάμενη γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο κι έχει πολύ σωστές απόψεις και όραμα, είναι η ώρα να εισηγηθούμε και να προτείνουμε νέες αλλαγές, αφού για χρόνια ήταν στάσιμα τα πράγματα και τίποτα δεν άλλαζε.

Παρακολουθώντας και δίνοντας τα εύσημα στην Υπουργό για τις πιο κάτω δραστικές αλλαγές που έγιναν το τελευταίο διάστημα, ευελπιστούμε και εμείς εκπροσωπώντας ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτών της ΜΤΕΕΚ, στην αναμενόμενη λήψη δραστικών μέτρων και αλλαγών που θα οδηγήσουν επιτέλους σε ένα καλύτερο μέλλον την ΜΤΕΕΚ και ευρύτερα τους απόφοιτούς της.

Οι δραστικές αλλαγές που έχουν σημειωθεί στο ΥΠΑΝ:

  1. Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ψηφίστηκε η πρόταση για την Αξιολόγηση των μαθητών/τριών με προσωρινή λύση, που αφορούσε στην τρέχουσα Σχολική Χρονιά, δηλαδή στην Kεντρική Aξιολόγηση του Β΄ τετράμηνου, από την Ολομέλεια της Βουλής και κερδίζοντας την συντριπτική πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, επιτυγχάνοντας να μην αδικηθούν οι μαθητές/τριες. Επίσης ένα νέο, ολιστικό και σύγχρονο Σύστημα Αξιολόγησης θα εφαρμοστεί με την Νέα Σχολική Χρονιά 2023 – 2024 εστιάζοντας στη συνεχή και διαμορφωτική αξιολόγηση. Το όλο σύστημα έχει εγκριθεί από την Βουλή και προχωρά η υλοποίηση του.  
  2. Μετά από εντατικό διάλογο, επιτυγχάνεται η ψήφιση της πρότασης για την Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση από την Ολομέλεια της Βουλής, κερδίζοντας την συντριπτική πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, με την ένταξη της Αγωγής Υγείας για κάποιες ώρες  στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών. Το ΥΠΑΝ συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών 2021-2023.
  3. Κατάργηση του χρόνιου ζητήματος της Αγοράς Υπηρεσιών σχεδόν σε όλα τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς με συμβάσεις εργασίας στα υπόλοιπα προγράμματα, επιτυγχάνοντας παιδαγωγική αναδόμηση των εν λόγω προγραμμάτων.
  4. Αύξηση του αριθμού διορισμών με Σύμβαση λόγω και της κατάργησης της Αγοράς Υπηρεσιών.
  5. Η Στελέχωση των Σχολείων έχει ολοκληρωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.
  6. Εκσυγχρονισμός των Αναλυτικών μας Προγραμμάτων με υποστηρικτικό μηχανισμό επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών μας. 
  7. Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Σχολικών Μονάδων με δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Τεχνικής Υποστήριξης και προμήθειας εξοπλισμού με άλλες τρείς συναφείς δράσεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Με  επιχορήγηση των ευάλωτων ομάδων για απόκτηση φορητών υπολογιστών και ταμπλετών, με τη δημιουργία ψηφιακών τάξεων και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας σε θέματα απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων και στον μετασχηματισμό των αναλυτικών μας προγραμμάτων, με την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων εκπαιδευτικού υλικού STEM.
  8. Αναβάθμιση και ανασυγκρότηση της Ειδικής Εκπαίδευσης με ενίσχυση και εμπλουτισμό των προσφερόμενων προγραμμάτων και εξασφάλιση εκπαιδευτικών μέσων και εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Η ΔΗΚΙ ΟΛΤΕΚ αναμένει από την έντιμη Υπουργό, να δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον της ενδυναμώνοντας και την Μέση Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, τόσο στις δομές του Υπουργείου και της ΔΜΤΕΕΚ ειδικότερα, όσο και στις ΤΕΣΕΚ, πράγμα το οποίο θα επιφέρει αύξηση του ποσοστού των μαθητών/τριών μας, αλλά και ποιοτικότερη εκπαίδευση που τόσο έχει ανάγκη η αγορά εργασίας. 

Ενημερώνουμε επίσης την έντιμη Υπουργό, ότι η ΔΗΚΙ – ΟΛΤΕΚ, πολύ σύντομα θα παρουσιάσει το δικό της Σχέδιο/Πρόγραμμα Αναβάθμισης της ΜΤΕΕΚ, με δραστικές αλλαγές σε επίπεδο Κλάδων και Ειδικοτήτων, Αναλυτικών Προγραμμάτων και Σχολείων.

Ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την ΜΤΕΕΚ».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










772