Ο Ελληνοκύπριος Διαπραγματευτής στο Λύκειο Αγ. Γεωργίου Λάρνακας


Το Λύκειο Αγ. Γεωργίου/Μουσικό Σχολείο «Μίκης Θεοδωράκης» Λάρνακας είχε πρόσφατα την χαρά και το προνόμιο να φιλοξενήσει σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, τον Διαπραγματευτή της Ε/Κ πλευράς κ. Μενέλαο Μενελάου. 

Η επίσκεψη του κ. Μενελάου είχε ένα διττό  χαρακτήρα. Πραγματοποιήθηκε τόσο στα πλαίσια του διημέρου εργασίας, κατά το οποίο οι μαθητές/τριες ενημερώνονται για τις προοπτικές απασχόλησης τους στον κόσμο της αγοράς εργασίας, όσο και στα πλαίσια των εκδηλώσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από το  πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

Ο κ. Μενελάου ενημέρωσε τους τελειόφοιτους/ες μαθητές/τριες για τις δυνατότητες και ευκαιρίες για μια επαγγελματική σταδιοδρομία στη διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών . 

Αναφέρθηκε επίσης στα καθήκοντα του Ε/Κ Διαπραγματευτή και συζήτησε με τους μαθητές/τριες πτυχές της ιστορίας του κυπριακού προβλήματος, καθώς και τις προοπτικές που δημιουργούνται μέσα από την επίλυση του στη συμφωνημένη βάση της ΔΔΟ. 

Η επίσκεψη του κ. Μενελάου ανέδειξε την ανάγκη που υπάρχει,  η κυπριακή πολιτεία, μέσα από την εκπαίδευση, να ενημερώνει τους νέους και τις νέες σε θέματα που αφορούν το μέλλον της πατρίδας μας και κατ’ επέκταση το δικό τους μέλλον, ιδιαίτερα μέσα στις ιδιάζουσες συνθήκες της πολιτικής εκκρεμότητας που υφίσταται εδώ και πενήντα χρόνια.

Πέρα από τη διατήρηση της μνήμης της κατεχόμενης πατρίδας και των ιστορικών γεγονότων του 1974, η παρουσίαση της μελλοντικής προοπτικής,  όφειλε να είναι η δεύτερη άμεση προτεραιότητα των εκδηλώσεων για τα πενήντα χρόνια από το πραξικόπημα και την εισβολή.

Τόσο η ενημέρωση πάνω στην επαγγελματική πτυχή, όσο και η συζήτηση που ακολούθησε πάνω σε ιστορικά και πολιτικά ζητήματα που ακολούθησε με έναν κορυφαίο διπλωμάτη όπως είναι ο Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς,  ήταν μια καινοτόμα δραστηριότητα που για πρώτη φορά πραγματοποιούταν στο σχολείο μας.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










535