ΟΕΛΜΕΚ: Ο μεγάλος αριθμός αποσπασμένων Διευθυντικών στελεχών να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες


Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ (ΠΣΓΑ), η οποία συνήλθε στη Λευκωσία στις 21 Δεκεμβρίου 2023, αφού συζήτησε το θέμα «Αποσπάσεις Διευθυντικών Στελεχών», αποφάσισε τα πιο κάτω:

  1. Η ΠΣΓΑ επαναβεβαιώνει τη θέση της Οργάνωσης σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης.
  2. Θεωρούμε ότι ο μεγάλος αριθμός Διευθυντικών στελεχών οι οποίοι είναι αποσπασμένοι είτε στο ΥΠΠ είτε αλλού, προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα στη διοίκηση των σχολικών μονάδων (λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και το γεγονός ότι αυξάνονται συνεχώς οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των Διευθυντικών στελεχών στα σχολεία), συνεπώς θα πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες.
  3. Υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση της Οργάνωσής μας για το θέμα αυτό, είναι ότι τα Διευθυντικά στελέχη (Διευθυντές, Β.Δ.Α', ΒΔ.) πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία για την ενάσκηση των καθηκόντων τους όπως προνοούνται μέσα από τα Σχέδια Υπηρεσίας και όχι αποσπασμένοι στο ΥΠΑΝ ή σε άλλες Υπηρεσίες.
  4. Ταυτόχρονα, έχουμε παρατηρήσει ότι αρκετοί Βοηθοί Διευθυντές ή Βοηθοί Διευθυντές Α', ακόμα και μετά την προαγωγή τους στις πιο πάνω θέσεις, παραμένουν σε θέση απόσπασης, αντί να αναλάβουν διοικητικά καθήκοντα σε σχολικές μονάδες ή/και έχουν τοποθετηθεί μερικώς σε σχολεία. Διαφωνούμε κάθετα με τις πιο πάνω πρακτικές.
  5. Τέλος, υπογραμμίζουμε για μια ακόμα φορά την ανάγκη θέσπισης Κανονισμών που θα διέπουν τις αποσπάσεις, οι οποίοι θα πρέπει να διαμορφωθούν μέσα από διάλογο της Οργάνωσής μας με το Υ ΠΑΝ, που ζητούμε να ξεκινήσει άμεσα.
  6. Αν δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις της ΟΕΛΜΕΚ όπως αναφέρονται στο ψήφισμα τότε η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ. να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα μη εξα ένων και των δυναμικών.



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1956