Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΟΕΛΜΕΚ στάθηκε βράχος στην προσπάθεια για διατήρηση της ταυτότητάς μας


«Στα επιτεύγματά της περιλαμβάνονται η σθεναρή υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, η διατήρηση και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και η προώθηση της ευημερίας τους»

«Η ΟΕΛΜΕΚ από ιδρύσεώς της υπήρξε βασικός πυλώνας του εκπαιδευτικού συστήματος και της παιδείας ευρύτερα στον τόπο μας. Στα επιτεύγματά της περιλαμβάνονται η σθεναρή υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, η διατήρηση και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και η προώθηση της ευημερίας τους, η κατάθεση απόψεων και εισηγήσεων γενικότερης εκπαιδευτικής πολιτικής, κ.ά. Η ΟΕΛΜΕΚ μέσα στα χρόνια έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ρόλου των εκπαιδευτικών ως απαραίτητων εταίρων στην κάθε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του που ανέγνωσε η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου στη διάρκεια εκδήλωσης για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΟΕΛΜΕΚ.  

Στο χαιρετισμό του επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει και τα ακόλουθα:  

«Αναγνωρίζοντας τον ρόλο της ΟΕΛΜΕΚ, αναγνωρίζουμε επίσης τις ατομικές προσπάθειες κάθε εκπαιδευτικού που συμμετείχε και συμμετέχει σε αυτό το ταξίδι. Η δέσμευση στο ευγενές αυτό επάγγελμα είναι αξιέπαινη και ο αντίκτυπος στη ζωή αμέτρητων παιδιών είναι ανυπολόγιστος. Ο εκπαιδευτικός είναι ο αρχιτέκτονας του μέλλοντος, ο οποίος διαμορφώνει το μυαλό και τις στάσεις της επόμενης γενιάς. Καλλιεργεί την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα και την προσαρμοστικότητα στους μαθητές του. Εμπνέει την περιέργεια, ενεργοποιεί τη φαντασία και καθοδηγεί τους μαθητές να γίνουν διά βίου μανθάνοντες/ουσες. Είναι επαγγελματίας αλλά συνάμα και παιδαγωγός και οφείλει να αποτελεί πρότυπο για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Σημαντικός υπήρξε ο ρόλος της ΟΕΛΜΕΚ διαχρονικά σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας του τόπου μας. Η Οργάνωση στάθηκε βράχος στην προσπάθεια για διατήρηση της ταυτότητάς μας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, και γι’ αυτό την τιμούμε.

Ως Κυβέρνηση αναγνωρίζουμε τον ρόλο της ΟΕΛΜΕΚ, όπως επίσης γνωρίζουμε ότι οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο εκπαιδευτικός συνεχώς αυξάνονται. Ακριβώς σε αυτή τη δύσκολη πορεία αντιμετώπισης και διαχείρισης των νέων προκλήσεων αναμένουμε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε την πολύτιμη συμβολή όλων των εκπαιδευτικών τόσο υπηρεσιακά όσο και μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου, της ΟΕΛΜΕΚ.

Απόδειξη όλων όσων έχω προαναφέρει αποτελεί η συνεχής, αγαστή και ουσιαστική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ΥΠΑΝ και ΟΕΛΜΕΚ τους τελευταίους μήνες. Σκοπεύουμε να τη συνεχίσουμε υιοθετώντας σύγχρονες μεθοδολογίες επικεντρώνοντας σε παιδαγωγικά κυρίως κριτήρια.

Εν κατακλείδι, εκφράζω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου στην ΟΕΛΜΕΚ για τις άοκνες προσπάθειες και την ακλόνητη δέσμευσή της στον τομέα της εκπαίδευσης. Στεκόμαστε περήφανα δίπλα από τους αφοσιωμένους επαγγελματίες που διαμορφώνουν το μέλλον του τόπου μας.

Συγχαρητήρια στην ΟΕΛΜΕΚ για τα 70 χρόνια αριστείας. Βεβαιώνω ότι θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία μεταξύ μας για την οικοδόμηση ενός φωτεινότερου μέλλοντος για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1801