Ο πολιτιστικός όμιλος «Βασιλιτζιά» για τα τσιεκκούθκια


Ο πολιτιστικός όμιλος  «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» σχετικά με την συμπερίληψη του ονόματος του ομίλου στην λίστα με τα «τσιεκκούθκια» που δημοσίευσε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στις 01/06/2013 ανακοινώνει τα εξής:

  1. Ο πολιτιστικός όμιλος ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ έχει 46 χρόνια ζωής και δράσης και είναι από τους πιο αξιόλογους και δραστήριους πολιτιστικούς ομίλους  στην Κύπρο με  δεκάδες εκδηλώσεις κάθε χρόνο, όπως συμμετοχές σε Ευρωπαικά και Παγκόσμια φεστιβάλ, οργάνωση συμποσίων, σεμιναρίων, διαλέξεων,  καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων.   Λειτουργεί διάφορα χορευτικά και μουσικά τμήματα διαφόρων ηλικιών και απασχολεί πέραν των 400 ατόμων.
  2. Το ποσό που αναφέρεται στην εφημερίδα των €3,500 είναι για την περίοδο 5 χρόνων 1998-2013, ποσό μηδαμινό για την δραστηριότητα  του ομίλου.
  3. Ο όμιλος σε κάθε σχεδόν εκδήλωση του-ανεξαρτήτως Κυβέρνησης- καλεί κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες να παρευρεθούν και να θέσουν τις εκδηλώσεις υπό την αιγίδα τους  και πάντα σχεδόν προσφέρεται  κάποιο ποσό σαν εισφορά από τους παράγοντες αυτούς.
  4. Το ποσό που αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι μικρότερο σε σύγκριση με προηγούμενες πενταετίες.
  5.  Υπήρξε  περίπτωση που προηγούμενος υπουργός παρευρέθηκε σε εκδήλωση που ήταν υπό την αιγίδα του, για να τιμηθούν γυναίκες που πρόσφεραν στο παραδοσιακό τραγούδι της Κύπρου, την ημέρα της γυναίκας , και δεν πρόσφερε καμιά οικονομική βοήθεια  στον όμιλο επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα στο κράτος.
  6. Ο πολιτιστικός όμιλος  όχι μόνο δεν έτυχε οποιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρησης την πενταετία 1998-2013 αλλά νοιώθει αδικημένος από την βοήθεια που πήρε.

Το Δοιηκητικό Συμβούλιο

Π.Ο. «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1004