Ανανέωση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΙΝΓΚ και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου


Σε ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου προχώρησε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023. Την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και ο  Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής και Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, Καθηγητής Λεωνίδας Α. Φυλακτού, παρουσία του Προσωρινού Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Γεώργιου Χατζηγεωργίου και Καθηγητών/τριών του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, καλωσόρισε τον Καθηγητή Φυλακτού, και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία την οποία αποδίδει το Πανεπιστήμιο Κύπρου στη συνεργασία με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, σημειώνοντας ότι ευελπιστεί αυτή να είναι η αρχή για μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο Μερών».

Με τη σειρά του, ο κ. Φυλακτού, ευχαρίστησε τον κ. Χριστοφίδη για τη θερμή υποδοχή κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αμφίδρομη συνεργασία, ειδικά μέσα από τη φιλοξενία και εκπαίδευση φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Προβαίνοντας μάλιστα σε μια σύντομη αναδρομή, ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι το Ινστιτούτο φιλοξένησε τα πρώτα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Προσωρινός Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Χατζηγεωργίου ευχαρίστησε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου για την αγαστή συνεργασία και  τόνισε, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα της θεσμοθέτησης της κλινικής συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










491