δι – eXoDus. Podcast στο Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας


Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς, την περασμένη Παρασκευή 19 Απριλίου, το Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας έκανε το πρώτο επίσημο podcast του με έναν ξεχωριστό καλεσμένο, τον Δρα Κυπριανό  Λούη, τέως Γενικό Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης.

Σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι οι μαθητές να  βρουν τη δική τους διέξοδο, (δι – exodus), ν’ακουστεί η φωνή τους για τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα και θέματα που τους απασχολούν. Είναι ένας τρόπος αφύπνισης της νεολαίας από την παθητικοποίηση. Είναι ένας εναλλακτικός, καινοτόμος, παιδαγωγικός τρόπος προσέγγισης των εφήβων με πολύ ευεργετικά αποτελέσματα, αφού αρκετοί μαθητές επέδειξαν ενδιαφέρον και πέρασαν από casting για τη νέα σχολική χρονιά.

Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος βασίζεται στην αρμονική συνεργασία και το συνταίριασμα της Μέσης Γενικής με τη Μέση Τεχνική Εκπαίδευση και είναι προϊόν συνεργασίας καθηγητών και μαθητών και από τις δύο Διευθύνσεις. Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή αφιέρωσαν πάρα πολλές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο, τόσο για τον σχεδιασμό όσο και για την οργάνωση και την εκτέλεση αυτού του σκοπού. ΄

Για την επιτυχή έκβαση του σκοπού αυτού, χρειάστηκε να γίνει διαμοιρασμός των ρόλων όπου ο καθένας χρειάστηκε να καταβάλει υπέρμετρη προσπάθεια ώστε να λειτουργήσει  μία μικρή δημοσιογραφική ομάδα στους κόλπους του σχολικού χώρου. Συγκεκριμένα τη διεύθυνση και τη γενικότερη οργάνωση ανέλαβαν οι: Κυριάκος Θαλασσινός, καθηγητής ξενοδοχειακών σε συνεργασία με τη φιλόλογο ΒΔ Νατάσα Κακογιάννη - που έχει και τη γενική εποπτεία. Τη σκηνοθεσία και την επιμέλεια των εκπομπών ανέλαβαν οι φιλόλογοι Θεοδώρα Θεοδοσίου και Νατάσα Κακογιάννη οι οποίες  έχουν και την ευθύνη των μαθητών/τριών δημοσιογράφων. Τη λήψη του ήχου, της εικόνας, του μονταρίσματος και της διάθεσης στο διαδίκτυο ανέλαβε ο Στέφανος Ευθυμίου, καθηγητής μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ο οποίος έχει και την ευθύνη όλης της ομάδας μαθητών εικονοληπτών, ηχοληπτών και ψηφιακών δημιουργών. Επίσης, τεράστια ήταν η συμβολή της διευθύντριας του σχολείου μας Γιούλας Κωνσταντινίδου καθώς και της διευθυντικής ομάδας και αρκετών  καθηγητών/τριων που πίστεψαν και αγκάλιασαν με θέρμη αυτό  τον στόχο.

Χωρίς τους μαθητές/τριες πρωταγωνιστές θα ήταν φυσικά αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο. Οι ακόλουθοι μαθητές/τριες αποτελούν την ομάδα του Podcast:

  • Γιώργος Χατζηοικονόμου, ΘΗΨ3
  • Μάριος Χριστοδούλου, Γ51
  • Θεοφανώ Αλεξάνδρου, Β01
  • Μαρσέλ Ελ Τζις, ΘΗΨ2
  • Ευγένιος Λόντου, Α22
  • Παντελής Νεοκλέους, ΘΗΨ1
  • Αθηνά Μαυρομμάτη, Α11
  • Δανιήλ Σέρντιτς, ΘΗΨ1β
  • Πέτρος Νικολάου, Α22

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










262