Πραγματοποιήθηκε το 5ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας - Κύπρου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας (Λογοτεχνικό Έτος Άλκη Ζέη 2023), της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, της Κυπριακής Πρεσβείας, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, στην Αθήνα, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, 16:00-21:00, στο «ΣΕΡΑΦΕΙΟ» του Δήμου Αθηναίων.

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Βασίλης Βερτουδάκης, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Αιμίλιος Σολωμού, Διευθυντής Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η κα Έρη Λουίζα Σταυροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πρόεδρος της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, ο κ. Γεώργιος Αρέστης, πρώτος Δικαστής της Κύπρου στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, Επίτιμος Διδάκτορας Νομικής Πανεπιστημίου Κεντ Μεγάλης Βρετανίας, δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο του Κατάρ, πρ. Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Κύπρου, ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος – οικονομολόγος, η κα Ελένη Ταγωνίδη - Μανιατάκη, Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος – λογοτέχνης και ο κ. Ελευθέριος Πλουτάρχου, Εκπρόσωπος θεμάτων πολιτισμού του ΣΠΕΚ στην Κύπρο, Γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, εκπαιδευτικός.

Η εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση βιβλίων των συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (έντυπες εκδόσεις, eBooks, Audiobooks, Video Books), παρουσιάσεις βιβλίων συγγραφέων του ΣΠΕΚ, ανάγνωση έργων που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς ποίησης και πεζόμορφου στοχασμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και ανθολογούνται στις ομώνυμες ανθολογίες “Για την Άλκη Ζέη”, “Για τον Κώστα Καρυωτάκη”, “Δε Σε Ξεχνώ Ιωνία, Ω Σμύρνη Εσύ Μαργαριτάρι”, “Για τον Μανώλη Αναγνωστάκη” από τους αριστεύσαντες δημιουργούς τους, βραβεύσεις, τιμητικές διακρίσεις, καλωσόρισμα Επίτιμων Μελών, παρουσίαση μουσικών και εικαστικών έργων καλλιτεχνών του ΣΠΕΚ.

Στο 5ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, στο κατάμεστο «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων, συμμετείχε πλήθος κόσμου, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Απόδημοι, Επίτιμα Μέλη, συνεργάτες, μέλη, φίλοι, εθελοντές και υποστηρικτές του Σ.Π.Ε.Κ. από διάφορα μέρη της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού. Οι συγγραφείς του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και των συνεργαζόμενων εκδόσεων Αρχύτας μίλησαν για το έργο τους και υπέγραψαν αντίτυπα των βιβλίων τους, συνομίλησαν με βιβλιόφιλους που τους τιμήσουν με την παρουσία τους. Οι εικαστικοί καλλιτέχνες του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με θέρμη παρουσίασαν τα έργα τους στους φιλότεχνους επισκέπτες.

Την επιμέλεια, τον συντονισμό και την παρουσίαση του 5ου Πολιτιστικού Πανοράματος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στο «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων είχε η κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου – SOLOMOS Web Radio TV.

Πηγή: www.cultural-association.org

Φωτογραφία: Από αριστερά: Ελευθέριος Πλουτάρχου, Γεώργος Αρέστη, Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά και Πόπη Μπίσσα

Ελευθέριος Πλουτάρχου

Εκπαιδευτικός - Λογοτέχνης

Γραμματέας Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου

Πολιτιστικός Εκπρόσωπος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στην Κύπρο

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1989