Διαβεβαιώσεις ΥΠΠΑΝ ότι τα σχολεία θα είναι ασφαλή αρχές Σεπτεμβρίου


ΚΥΠΕ- Οι διαδικασίες, έτσι ώστε αρχές του Σεπτέμβρη τα σχολεία να είναι έτοιμα και τα παιδιά να πάνε σε αυτά με ασφάλεια, προχωρούν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης.
Ο Υπουργός Παιδείας είχε σήμερα, στο Υπουργείο, συνάντηση με την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών, όσον αφορά τον προγραμματισμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Παρόντες στη συνάντηση και αντιπροσωπείες των οργανωμένων γονιών Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός  είπε ότι προσκάλεσε σήμερα τον Πρόεδρο και τα μέλη της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών για να τον ενημερώσουν για το που βρίσκονται οι διαδικασίες, «έτσι ώστε αρχές του Σεπτέμβρη τα σχολεία μας να είναι έτοιμα και τα παιδιά να πάνε σε αυτά με ασφάλεια».
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι οι διαδικασίες προχωρούν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Ενημερώθηκα ότι σχεδόν όλα τα βιβλία έχουν πάει, έχουν αποσταλεί σχεδόν και όλα τα εποπτικά και άλλα μέσα τα οποία χρειάζονται, γραφική ύλη, έχουν ξεκινήσει τα μπογιατίσματα, ολοκληρώνονται οι περιφράξεις , και έχουν ανασταλεί οι άδειες όλων και μετά τις 25 Αυγούστου θα είναι όλοι στη δουλειά για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με τους καλύτερους οιωνούς», πρόσθεσε.
Ο Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, αλλά και τους Προέδρους των οργανωμένων γονιών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, για την στήριξη και την κατανόηση που επιδεικνύουν, όπως ανέφερε.
«Προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Σημασία έχει ότι υπάρχει θέληση για επίλυση των προβλημάτων και όλοι μαζί προχωράμε», συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει μπει κάποιο χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι τα περισσότερα έχουν ολοκληρωθεί από τώρα.
«Για παράδειγμα τα βιβλία, τα εποπτικά μέσα, όλα αυτά έχουν αποσταλεί και έχουν αναλάβει αυτό το ρόλο οι σχολικές εφορείες. Οι περιφράξεις είμαστε σε πολύ υψηλό ποσοστό, όπως έχουμε πει. Έχουμε φτάσει περίπου μέχρι τώρα γύρω στο 95%», σημείωσε.
Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, αλλά θα τα αντιμετωπίσουν και με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και με το Γραφείο Ασφάλειας και Υγείας και με τη συνδρομή των Σχολικών Εφορειών, της κεντρικής εφορείας.
Είπε, επιπρόσθετα, ότι διευθυντές σχολικών μονάδων έχουν ζητήσει να πάνε μαζί με τους επιθεωρητές και με τους σχολικούς τους εφόρους να επιθεωρήσουν τα σχολεία αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο.
«Είμαστε σε καλό δρόμο. Προβλήματα θα υπάρξουν επαναλαμβάνω, αλλά θα τα επιλύσουμε», συμπλήρωσε.  
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών Ντίνος Έλληνας, σε δηλώσεις του είπε ότι έχουν κληθεί σήμερα από τον Υπουργό Παιδείας για να ενημερώσουν για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , όσον αφορά τα κτιριολογικά, τα βιβλία, τις συντηρήσεις των σχολείων, τις περιφράξεις, τα θέματα ασφάλειας και υγείας.
«Με πραγματικό ενδιαφέρον, το οποίο επέδειξε ο Υπουργός και εμείς με την ενημέρωση μας, βλέπουμε ότι ξεκινούμε μια νέα σχολική χρονιά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όλες οι σχολικές εφορείες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν μέσα στα σχολεία για να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον, έτσι να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», πρόσθεσε.
Οι άδειες των υπαλλήλων, συνέχισε ο κ. Έλληνας, έχουν ανασταλεί και μετά τις 25 του μήνα θα είναι στα σχολεία οι καθαρίστριες, οι εργατοϋπάλληλοι, όλοι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, «και έτσι βλέπουμε ότι φέτος η σχολική χρονιά, και μετά από τα τόσα εκατομμύρια που έχουν δοθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, τα σχολεία μας είναι έτοιμα να δεχθούν τους μαθητές μας με περισσότερη ασφάλεια και με λιγότερη έννοια των γονιών για τη νέα σχολική χρονιά».
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του είπε ότι μετά από δική τους πρωτοβουλία ζήτησαν να παρευρεθούν σήμερα σε αυτή τη συνάντηση για να ενημερωθούν για τα θέματα που αφορούν τις σχολικές εφορείες.
«Έχουμε ενημερωθεί όσον αφορά τα κτιριολογικά και διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν τις σχολικές εφορείες ότι προχωρούν με ρυθμούς ικανοποιητικούς. Όσον αφορά τις περιφράξεις των σχολείων έχουμε ζητήσει και ενημερωθήκαμε για το που βρίσκονται για τα έργα. Έχουμε αντιληφθεί κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν και μέσα από συνεννόηση που θα γίνει με την Παγκύπρια Συντονιστική των Σχολικών Εφορειών και το Υπουργείο Παιδείας , ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία σύντομα και τα σχολεία να λειτουργήσουν πλέον σε ομαλούς ρυθμούς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», συμπλήρωσε.
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφής, σε δηλώσεις του είπε ότι έχουν ενημερωθεί σήμερα από τον Υπουργό και από την συντονιστική Επιτροπή των Σχολικών Εφορειών σχετικά με τα αποτέλεσμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
«Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια έναρξη χωρίς προβλήματα, αλλά και όλα τα προβλήματα τα οποία θα δημιουργηθούν, είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα υλοποιηθούν και θα έχουμε μια καινούργια χρονιά για το καλύτερο για τα παιδιά μας», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5652