KESJULY18

2011-09-13 10:03:37
Νέα επίθεση κατά του οικήματός της από το ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ

Νέα επίθεση κατά του οικήματός της από το ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ "καταγγέλλει" η "Προοδευτική"


Νέα επίθεση κατά του οικήματός της από το ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ  "καταγγέλλει" η φοιτητική παραταξη του ΑΚΕΛ Αριστεράς "Προοδευτική". Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:  

"Φασιστική επίθεση δέχτηκε για άλλη μια φορά το οίκημα της Προοδευτικής Κ.Φ. στην Αθήνα, από τους σοβινιστές τους Δράσις-ΚΕΣ. Προερχόμενοι, από «πορεία διαμαρτυρίας» έξω από την πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, κατευθύνθηκαν στο οίκημα μας, όπου φώναζαν εμετικά συνθήματα, όπως «Να πεθάνει ο Χριστόφιας»,

«Δολοφόνε Χριστόφια» κ.α. Για δεύτερη φορά, μετά την επίθεση που δεκτήκαμε πριν μια εβδομάδα, οι αμετανόητοι υμνητές της ΕΟΚΑ Β’, επιτέθηκαν ξανά, σπάζοντας αυτή τη φορά την πόρτα της εισόδου και εισβάλλοντας μέσα στο οίκημα μας. Καλυπτόμενοι από το σκοτάδι της νύχτας, προκάλεσαν ζημιές εντός του οικήματος και αφισοκόλλησαν την είσοδο και άλλους χώρους του οικήματος της Προοδευτικής. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι τραμπούκοι του Δράσις-ΚΕΣ, επιτέθηκαν και κτύπησαν στελέχη και φίλους της Προοδευτικής, οι οποίοι προσέτρεξαν να υπερασπιστούν το οίκημα και την περιουσία της Προοδευτικής.

Για κακή τους τύχη, οι θρασύδειλοι σοβινιστές κατά την προσπάθεια διαφυγής τους από τον τόπο της επίθεσης, έπεσαν πάνω σε περιπολικά της ελληνικής αστυνομίας τα οποία κλήθηκαν από κατοίκους της περιοχής. Η ελληνική αστυνομία προχώρησε σε 8 (οκτώ) προσαγωγές. Καλούμε την αστυνομία να προχωρήσει με την υπόθεση αυτή, αφού δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να εισβάλλει με τη βία σε ιδιωτικό χώρο και να προκαλεί επεισόδια μέσα στη νύχτα και να θεωρεί ότι κινείται στα πλαίσια της νομιμότητας!

Δυστυχώς, τα περιστατικά βίας και επιθέσεων εναντίον οικημάτων του Λαίκού Κινήματος, από ακροδεξιά στοιχεία, που παρατηρούμε να εντείνονται το τελευταίο διάστημα, έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Οι τελευταίες επιθέσεις τόσο στο οίκημα μας στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι σωματικές επιθέσεις σε όσους στηρίζουν και υπερασπίζονται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνακόλουθα τους θεσμούς και τη νομιμότητα, θυμίζουν μαύρες εποχές της ιστορίας μας. Εποχές, που η φασιστική ΕΟΚΑ Β’, κατερχόταν σε συνεχείς επιθέσεις και παράνομες ενέργειες, με απώτερο στόχο τον Πρόεδρο Μακάριο και το ξεπούλημα της Κύπρου. Εποχές, που έχουν γραφτεί με τα πιο μελανά γράμματα στις σελίδες της Κυπριακής ιστορίας, αφού, μέχρι και σήμερα, βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Άμοιροι ευθυνών, δεν είναι βέβαια είτε κόμματα, είτε πολιτικά πρόσωπα, που με δηλώσεις και πράξεις τους, προσφέρουν κάλυψη ή ακόμα χειρότερα, εκφράζουν στήριξη σε τέτοιες μεθόδους και πρακτικές. Στην ίδια κατεύθυνση και ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά και μερίδα των ΜΜΕ, αφού επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης, για τις προθέσεις των ακροδεξιών και τον κίνδυνο που ελλοχεύει η έξαρση του εθνικισμού – σοβινισμού, για την πολιτική σταθερότητα και τη διαφύλαξη της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Ο λαός μας, έχει βιώσει από πρώτο χέρι το βρώμικο ρόλο των φασιστών, όταν 37 χρόνια πριν, κατέλυαν τη δημοκρατία και αιματοκύλησαν τον τόπο μας. Έχουμε νιώσει στο πετσί μας τον πόνο που επέφεραν με την προδοσία τους ενάντια στον τόπο μας. Λαός που ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει! Θα συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε στον κυπριακό λαό, ποιοι είναι αυτοί, που ενώ 37 χρόνια πριν έστηναν στον τοίχο τη δημοκρατία, σήμερα, παρουσιάζονται ως «υπερπατριώτες».

Εμείς, δεν έχουμε ανάγκη να κερδίσουμε τίτλους πατριωτισμού από κανένα. Τους έχουμε κερδίσει με το αίμα των ακριβών μας συντρόφων, που έπεσαν από τα βόλια των πραξικοπηματιών, υπερασπίζοντας τη δημοκρατία και τη νομιμότητα. Δε θα βαδίσουμε στο δρόμο του διχασμού, που άλλοι έχουν χαράξει εδώ και καιρό. Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε το λάβαρο της Κύπρου μας ακόμα πιο ψηλά και να φωνάζουμε για ΕΝΟΤΗΤΑ! Αυτή, θα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που προσπαθούν να ολοκληρώσουν το έγκλημα, που ξεκίνησαν οι προκάτοχοι τους.    

Καλούμε όλα τα κόμματα, φορείς, οργανώσεις νεολαίας και φοιτητικές παρατάξεις, να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες που δυναμιτίζουν περεταίρω το κλίμα, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε συνεχώς από το κακό στο χειρότερο. Ας αναλάβουν όλοι όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους δημοκράτες, τις ευθύνες τους!


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICK-EXAPOSASEOS
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
Middlesex2016