KESJULY18

2011-09-10 07:34:53
Έξι φοιτητικές ενώσεις  διαφωνούν με την ΠΟΦΕΝ ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας

Έξι φοιτητικές ενώσεις διαφωνούν με την ΠΟΦΕΝ ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας


Οι Φοιτητικές Ενώσεις Κυπρίων Μόσχας, Τσεχίας, Frederick, ΑΞΙΚ, Καλαμάτας και Χαλκίδας με ανακοίνωση του διαχωρίζουν τη θέση τους από την τελευταία ανακοίνωση της Γραμματείας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), αφού τη θεωρούν άτοπη και διχαστική.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΦΕΝ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί καταλογίζοντας ευθύνες για την τραγωδία στο Μαρί. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Θεωρούμε πως μια ευκαιριακή πλειοψηφία στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας, προσπαθεί να πυροδοτήσει το κλίμα στα πανεπιστήμια και στο φοιτητικό κίνημα. Η Φ.Ε.ΚΥ. Μόσχας ως το πρωτοβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των φοιτητών της Μόσχας καλεί τους φοιτητές σε ενότητα, ψυχραιμία και σύνεση, αναμένοντας το αποτέλεσμα των ερευνών της αστυνομίας και της διερευνητικής επιτροπής για την απονομή των όποιων πολιτικών, ποινικών, πειθαρχικών και άλλων ευθυνών για την τραγωδία στο Μαρί.

Θεωρώντας ξένη και πρωτοφανή την απόφαση της Γραμματείας της ΠΟΦΕΝ στην 38χρονη ιστορία της, θέτουμε κάποια καίρια ερωτήματα:

  1. 1)Η ευκαιριακή πλειοψηφία της Γενικής Γραμματείας της ΠΟΦΕΝ, σε συνταύτιση με την επιχειρηματολογία των λεγόμενων αγανακτισμένων, θεωρεί τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια δολοφόνο και πως πρέπει να παραιτηθεί;
  2. 2)Πέραν τούτου, η Γραμματεία της ΠΟΦΕΝ αμφισβητεί εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της έρευνας του συντεταγμένου κράτους;
  3. 3)Δεν απασχολεί την πλειοψηφία της Γραμματείας της ΠΟΦΕΝ η ενότητα του φοιτητικού κινήματος και πλέον θέλει μέσα από τις αποφάσεις της να διχάσει τη νέα γενιά του τόπου, οδηγώντας το φοιτητικό κίνημα σε μαύρες εποχές του παρελθόντος;  
  4. 4)Από πότε τα όργανα του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος για να ασκήσουν πολιτική αμφισβητούν τους θεσμούς και τις διαδικασίες του έννομου – συντεταγμένου κράτους, επικαλούμενα δημοσιεύματα και άλλες πηγές;

Τέλος, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Οι φοιτητές της Μόσχας σε αυτό το παιχνίδι της οξείας πολιτικής σύγκρουσης δε θα συμμετέχουν. Προτάσσουμε την ενότητα.  Για εμάς ο εχθρός του λαού μας είναι εκτός Κύπρου, αν και είχε και έχει συνειδητούς και ασυνείδητους συνεργάτες και εντός Κύπρου. Δεν είναι άλλος από τον ιμπεριαλισμό. Στις ιαχές θερμού επεισοδίου από την Τουρκία στον τόπο  μας, με κραυγή αγωνίας προτάσσουμε το σύνθημα ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ. Κάποιοι το έπρατταν και πριν το 1974 και δεν εισακούστηκαν. Δυστυχώς τα αποτελέσματα του τότε διχασμού που κάποιοι προσπαθούν να αναβιώσουν, τα ζούμε όλοι, με την κατοχή και τη διχοτόμηση να είναι προ των πυλών. Η Φ.Ε.ΚΥ. Μόσχας στηρίζει τους θεσμούς, τη δημοκρατία και τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Καλούμε για άλλη μια φόρα σε ενότητα - στη βάση αρχών - σε ψυχραιμία και νηφαλιότητα μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. Σε ενότητα, για να σταματήσουμε από κοινού τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας στον τόπο μας. Ας αφήσουμε τη νέα γενιά μακριά από τα μίση και τη Διχόνοια. Ας γίνουμε επιτέλους φάρος και για την κοινωνία στο σύνολο της».   


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICK-EXAPOSASEOS
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
Middlesex2016